Vérszegény kismamák megosztanátok velem a tapasztalatokat?
27 hetes vagyok és most tudtam meg,hogy injekcio szükséges.
A vashiány okozott valami gondot a babátoknak?Azt hallottam,hogy ő úgy is kiszívja ami kell és nekem ezért alacsony.Ez így van?
meg fel is hígul a véred, hiszen majd' kétszer annyi vér kering benned és ha nem szedtél vasat vagy folsavat, akkor a szervezet nem nagyon tudja maga kompenzálni a többletigény.
az injekcióra meg azért van szükség, mert a szülésnél fellépő lehetséges vérveszteség, vagy ne adja isten a császármetszés többlet vasigényt eredményez, és ha már eleve vérszegény vagy, akkor baj lehet belőle.
ja és a babának nem árt. hiszen tényleg a szervezet őt rangsorolja előre.
mindenképpen vitaminozz és a szoptatás alatt is folytatni kell, mert különben pl. hajhullás és egyéb mellékhatások lehetnek.
A Hipp Natalt iszom én is.
A másodiknak:Akkor jól gondolom,hogy tényleg nem lett baja a picimnek?Terhesség előtt rendbe volt a vasam.
Szia!
Nekem is nagyon alacsony a vasam, már a terhesség eleje óta. Az első vérvételen vették észre 12 hetesen és egyből küldtek belgyógyászhoz. Akkor volt 106 (gondolom azt tudod, hogy az alsó határ a 120). Aztán két-három hetente vérvételre jártam, meg belgyógyászatra. Folyamatosan állítgattuk a neo-ferro-folgammát és az aktiferrint, hogy hogyan szedjem. Folyamatosan csökkent mindig a legrosszabb értékem 97 lett. Aztán rájöttünk, hogy nekem a jó adagolás reggel 1 neo-f-fol., délben egy aktiferrin + egy c-vitamin, este megint egy szem neo-fe-fo. Így beállt 104-re, legutóbb. Ez két hete volt, ekkor azt mondta a belgyógyász, hogy már nem kell többször mennem hozzá, csak ha érzek vm-t (indokolatlan szapora szívverés, túlzott fáradékonyság...). Folyamatosan azt mondta, hogy: lehet, hogy injekció lesz a vége! de nem lett, mert hál'istennek tudom szedni ezt a mennyiségű gyógyszert mellékhatások nélkül, még székrekedésem sem volt soha tőlük.
Ja és most 37 hetes vagyok.
Köszönöm a megnyugtatásokat.
Utolsónak:Én még nem szeretnék menni szülni,tegnap a dokim azt mondta,hogy teljesen zárt vagyok és igaz a baba nagyobb mint a terhességi hetem(Kézi vizsgálatból mondta meg)
Sziasztok!
37. hét végén járó kismama vagyok, a vasam mindig 50-70 értéket mutatott a vérvételi leletben.
De semmi bajom sincs, se szédülés, fejfájás, hányingerem, heves szívdobogásom nem volt.
Ennek ellenére hétfőn be kell feküdnőm, mert kapok vérátömlesztést, vassal dúsítva....
Már félek, h mi lesz....
Tudtok erre valamit mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!