5 hetes terhesen lehet fogat gyökérkezelni?
Figyelt kérdés
2013. aug. 15. 21:49
1/7 anonim válasza:
Ha nagyon muszáj igen, de nem túl szerencsés. Röntgent viszont nem lehet készíteni. Ha megoldható várd meg a 12. hetet. Ha halaszthatatlan akkor szólj a dokinak mindenképpen, hogy úgy tűnik babád lesz.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ:-) Röntgent lemondtam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Most nem fáj annyira, csak érzem, h nincs rendben. Tegnap mondta a fogorvos, h gyökér kezelni kellene, szombatra van időpont. Igazából én se nagyon merem bevállalni. De mit csinálok, ha megint nagyon fáj?
2013. aug. 15. 21:55
3/7 anonim válasza:
Ha nem kell röntgenezni akkor nincs nagy baj. Nekem szerencsém volt csak 13 hetesen kezdett iszonyat fájni a fogam, lyuk nem volt rajta, baj nem volt, de azt hittem meghalok úgy fájt. Én Paramax Rapid gyógyszert vettem be azt terhesen is lehet. Végül Paradontax fogkrém segített, így végül is kiderült, hogy nem a fogam fájt ha nem íny gyulladásom volt. (nem volt piros meg semmi, de azóta elmúlt) Olyan 16 hetesen viszont egy fogamat tömni kellett, olyan fájdalom csillapítót kaptam ami nem lidokain ha nem más, ami nem árt a babának. A röntgen kivételével igazából bármit lehet, de szólj minden képen a dokinak mert csak úgy tud körültekintően eljárni. 1. voltam.
4/7 A kérdező kommentje:
Elvileg kellett volna röntgenre mennem, de nem mentem, mert kiderült, hogy terhes vagyok.
2013. aug. 15. 22:01
5/7 anonim válasza:
Én 9 hetes vagyok,röntgent nem csináltak,de múlt héten 2x voltam gy.kezelésen.Ma megint megyek.
Lidokain injekciót kaptam,mást nem adhatnak elvileg.
6/7 anonim válasza:
Na akkor ahány doki annyi féle, az enyém pont , hogy azt mondta, ilyenkor csak annyi "változás" van, hogy lidokaint nem lehet adni. Mondta mi az amit helyette adnak, de sajnos nem emlékszem rá. 1 válaszoló voltam. A lényeg, hogy szólj a dokinak a babáról és ő biztosan tudni fogja mit szabad.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Már csak lelkileg kell felkészülni a gyökér kezelésre:-) Orvosnak mindenképp szólok a baba miatt.
2013. aug. 16. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!