Tetkós kismamák, ti milyen gyakran találkoztok előítéletekkel?
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Nekem 12 tetkóm van (karok, vádli, hát) és eléggé megoszlik az emberek hozzáállása.Volt, hogy a boltban sétálgattam (szülés előtt vagyok nem sokkal) és egy idős nő szó szerint olyan arckifejezéssel nézett rám, mint valami sorozatgyilkosra.
Anno a fogorvos (szintén idősebb nő) viszonylag normális volt, de mikor levettem a pulcsim és beültem a székbe úgy esett nekem, hogy azt hittem ott halok meg.(Kifelémenet még hallottam ahogy mondta az asszisztensnek, hogy aki ennyire szétvarratja magát azt ő márpedig nem kíméli...)
Vérvételen mondjuk csak mosolyognak mikor szólok, h óvatosan, mert félek a tűtől :D (És ez igaz, a vérvétel nekem teljesen más) :)
Volt, h a gyerkőceimmel sétáltam nagy hassal, mindenki tök kedvesen mosolygott a játszón is, stb, míg le nem vettem a pulcsimat.Onnantól alig-alig szóltak hozzám és ment a susmus.
Persze pozitív példa is volt, amikor az sztk-ban ültem a fiaimmal és ők is meg a többi anyuka gyereke is unatkoztak már, kezdtek elevenek lenni.Míg sok anyuka cseszett rá, h lekösse a kicsit, max rájuk kiabált, ők meg csak jobban hisztiztek én a szokásos módon játszottam a fiúkkal, a hisztit is a magam türelmes módján lerendeztem játékosan, a végén már jó kedvük lett, nem zavartak senkit és nem unatkoztak.Aztán persze melegem lett, megint jött a pulcsilevétel és olyan döbbenet ült ki az arcokra mintha legalábbis a börtönből szabadultam volna, de mellette látszottak az elismerő pillantások is, kb hogy nem hitték volna, hogy egy tetkós ember nem vadállat, hanem "anyuka"-típus.
Most fogok szülni, ahol ugye amúgy is elég kiszolgáltatott helyzetben van egy nő a bunkó ápolóknak, orvosoknak.Kicsit félek mennyit fog ártani meg rontani a hozzáállásukon a dolog.(Semmi "vad vagy gusztustalan" tetkó nincs rajtam egyébként.Ti miket tapasztaltok?
Nekem 4 van. Az egyik egy teljes fél karos színes.
Egyszer sem szóltak be, sőt sokaknak tetszett is.
Egyedül a szülésnél kaptam, hogy aki így ki van tetoválva, annak bírnia kéne a fájdalmat...
Az én gyerekem még csak 7 hós, úh ilyen játszóteres , más anyukás tapasztalatom még nincs... Nem tudom, miért kell előítéletesnek lenni azzal, akinek van tetoválása.
Csak az lehet jó anya és jó ember, stb, aki olyan mint egy 50-es évekből itt maradt úrihölgy...? :(
Na igen, ahogy az első hozzászóló is írta azzal jönnek, hogy akinek tetkója van az márpedig bírjon ki mindenféle fájdalmat.Azért fájdalom és fájdalom közt is van bőven különbség.Nem hisze, hogy egy mérlegre lehetne helyezni egy szülést egy tetkóvarratással.
Ha 10-20 évvel ezelőttről beszélnénk még jobbn meg is érteném az előítéleteket, de ma már szerintem egyáltalán nem megy ritkaságszámba.
Igen, most már nagyon sok embernek van tetoválása.
És olvastam egyszer egy tetovált fiú írta, hogy vmelyik északi országban (asszem Svéd) ott úgy is kap valaki "öltönyös" munkát, hogy pl a nyaka van tetoválva.
Na, ez is a különbség, mert nekem hosszú ujjúban kellett lennem 40 fokban is az ügyfélszolgálaton,mert "mit szólnak az emberek".
Az a baj, hogy nem fogadják el... Remélem, majd javul a helyzet idővel...
Bocsi a kicsit off-ért... :)
Egyébként igen. A tetoválás és a szülési fájdalom között igencsak nagy különbség van!!! :)
Megint off... :D Eltört 2 éve a kezem. A doki a sebészeten: tele volt tetoválva a keze, a gipszelő fiúnak szintén. Egyik nap láttam egy mentő ablakán kilógatott teletetovált kezet. Szóval az eü-ben is vannak szép számmal...
Lehet, hogy a pasikat elfogadják így, csak a nőkkel vannak előítéletek?
Jaaaa és azt vettem észre, hogy a nőknek nem tetszik. Én nem láttam / halottam / tapasztaltam olyat, hogy egy pasi bánjon másképp emiatt vkivel.
Szüléskor nekem is nő szólt be. :/
(Első voltam )
Na,nekem is van sok tetkóm,a műtősfiú odasúgta,mikor pakolt át a műtőágyról a tolósra,hogy tök jók,ez is,meg az is,meg amaz is,és szólt a dokinak császár előtt,hogy vigyázzon,ne a tetkómat vágja ketté a hasamon. :)
Az anesztes nő meg "undorodva" beszólt,hogy ez most komoly?Tetkó?
Na,pont rajta múlt,hogy érzem-e a műtétet.Szerencsére semmi probléma nem volt,"páciensként" kezelt,csak éreztette "felsőbbrendűségét"...
A pasik elviccelik a dolgot,meg jó fejek,a nők meg húzzák a szájukat.
Ez van.
Amúgy nem tetkó függő,ki milyen anyuka.Vagyis néha igen,mert több tetkós anyuka jobb fej,mint a többiek.Érdekes,de eddig nem láttam összefüggést.
:D
Nekem 2 tetoválásom van, egy a hasamon és egy az oldalamon. Én sem tapasztaltam még rosszat ez ügyben.A fogadott dokim is csak elkezdett viccelődni azzal,hogy reméljük nem lesz császármetszés nehogy eltorzuljon a szép tetoválásom.Pedig már nem éppen fiatal doki. Remélem a nővérek is jó fejek lesznek majd a kórházba.
Nem is foglalkoznék a negatív beszólásokkal, mivel mindenkinek a maga dolga, sőt én még szeretnék tetoválást( a gyerekem vagy majd gyerekeim nevét magamra szeretném tetováltatni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!