Normalis hogy egy vetelest az orvos nem vizsgal ki? Csak a vizeletet es a vert?
Lehet hogy paran emlekeznek ram... en vagyok az a Angliaban elo 21 eves lany aki par napja kerdezett az abortuszrol - de most mar biztos vagyok abban hogy nem bocsajtottam volna meg magamnak az abortuszt soha.
Az elet fintora hogy tegnap delutan spontan vetelesem volt.
Elkezdtem erosen verezni... Bementunk az ugyeletre ahol - 4 ora utan fogadtak ! - vettek vizeletet kozoltek hogy en nem vagyok terhes. Mondtam hogy az voltam... a teszt is kimutatta es itt is megmondtak az orvosok. Vettek vert... mondtak hogy ez es ez alacsony, valoban terhes voltam de elveteltem menjek haza.
Jol jartak el? Ugy ertem hogy semmi vizsgalat nem tortent... 5 hetes volt, szoval igen korai. Ebben az esetben akkor ennyi eleg volt? Hogy megallapitottak hogy "most vetelsz es menj haza". Fogalmam sincs az okokra... hogy akkor most mi tortent pontosan...
Mivel soha nem voltam meg ilyen szituacioban ezert nem tudom hogy normalisan zajlott-e le igy ez az egesz. Kell valamiert aggodnom? Koszonom a valaszokat.
Eloszor is nagyon sajnalom :(( Mihamarabbi testi-lelki gyogyulast kivanok!
Csinaltak uh-ot? Elvileg meg kene allapitaniuk, magatol kitisztult-e vagy kell-e egeszsegugyi kuret.
nagyon sajnálom hogy elvesztetted a kisbabád :( hivd fel az ügyeletet és kérdezd meg tölük hogy miért küldtek haza... mégis jpbb lenne ha egy orvos válaszolna ezekre a kérdésekre. lehet hogy magadtól kitisztulsz mert még nagyon korai volt a terhesség és a baba még nagyon nagyon pici volt.
kivánom hogy hamar "gyógyulj" meg. és ha még nem akarsz babót védekezz rendesen és nem fog ilyen tragédia érni
üdv brigi mama
Szia! Nagyon sajnálom, ami veled történt! És megértem, hogy miről beszélsz, ugyan nem a vetélés részét, hanem a bánásmódot. Én is Angliában élek, 18 hetes vagyok és sajnos nekem 12. hét környékén kellett meglátogatnom az itteni ügyeletet. Végül a baba megmaradt, de annyit mondhatok, hogy ezt nem nekik köszönhetem, hanem annak, hogy nem bírtam tovább várni és nem akartam tovább vitatkozni az alapvető ellátásért, ami egyébként megillet, hanem felültem a repülőre és Budapestig mentem egy normális orvosért. Ott mentették meg a babámat és mint kiderült engem is. Most visszajöttem és rájöttem, hogy csak akkor foglalkoznak veled, ha erőszakos vagy és igenis csapkodod az asztalt és ha kell ott vagy a nyakukon minden nap, amíg ki nem vizsgálnak. Hidd el, én egyáltalán nem vagyok ilyen, de most a babám életéről van szó.
Néhány tanácsom lenne: ha van pénzetek rá, akkor keress egy privát nőgyógyászt, nem olcsó, de ott legalább tényleg megnéznek.
Ha maradsz az NHS-nél, akkor telefonálj be, kérdezd meg és előre mondom, hogy elutasító választ fogsz kapni, valószínűleg azt mondják majd, hogy másra nincs szükség. Pedig azt gondolom, hogy egy spontán vetélés után egy ultrahang mindenképpen kellene, mert ha bármi maradt bent, az nagyon-nagyon durva szövődményeket okozhat. Szóval ezután választól függően menj be a sűrgősségire, mondd, hogy nem érzed rendben magad, szeretnéd, ha megnéznének, fáj a hasad, stb. A legtöbb sűrgősségin van ultrahang gép, ha nincs, akkor kapsz egy azonnali beutalót a kórház nőgyógyászati rendelésére, ami annyira számít azonnalinak, hogy ha nem is aznap, de még a héten rád néz egy orvos, igaz, addig ott ülhetsz és várhatsz. De azt mondom, hogy megéri, szerintem szükséged van arra a kivizsgálásra.
Kívánom, hogy ne így legyen, remélem, neked sokkal könnyebb dolgod lesz velük, nem kell annyit harcolnod, mint nekem, de ha mégis, akkor tedd meg magadért és azokért a babákért, akiket a jövőben kellene kihordanod!
Nagyon sajnálom, ami veled történt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!