Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi kell a csöppségemnek? Mit...

Mi kell a csöppségemnek? Mit kell vásárolnom?

Figyelt kérdés
Novemberre várom a kisfiam, de fogalmam sincs miből mennyi kell, vagy milyen méretű, vagy, hogy mi kell a korházba nekem és a babának. A védőnőnek kellene elmondania de nem sokra megyek a nem létező szakértelmével. Első baba lesz, és hiába néztem utánna neten és könyvekben mindenhol mást írnak, rokon, barátnő pedig nincs aki tudna segíteni. Ha valakinek van listája, vagy le tudja írni nekem, hogy miből mennyi kell és milyen, azt nagyon megköszönném :)

2013. aug. 10. 12:21
 1/4 anonim ***** válasza:
A rossmannban szokott kitéve lenni ilyen kis várandós füzetecske, abban szerintem ellég jól le van írva :)
2013. aug. 10. 12:25
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

Minden korhazban mas korhazi csomagot kernek.

2013. aug. 10. 13:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Otthonra?

HA nem egy ágyban fogtok aludni, akkor kiságy.

Hordozókendő, babkocsi. Ha van autótok, autós ülés.

Lepedők, takarók, hálózsák (0-6 hónapos) a kiságyba.

Az én babám januári, a novemberi időjárás se sokba különbözik.

Érdemes az 56-os és a 62-es méretből is betárazni otthonra, hogy eleinte ne kelljen vásárolni menni (na meg ha nagy a baba, akkor az 56-os lehet, h nem is lesz rá jó!)

5 rövid ujjú body, 5 hosszú ujjú

3 vékony pulcsi

3 vastagabb pulcsi

1 "kocsikabát"

1 overall

a babakocsiba bundazsák, bár általában ez alapfelszerelés

babakocsira esővédő

kb 15 tetrapelenka a büfikre

5 kiszokni, vékony, cérna

2-3 vastag polárzokni

2 vékony sapka, 1-ás és 1-es méret

1 vastag 1-es méretű polár, kötött, meleg, füles sapka, jó, ha megkötős alul

2 pár kiskesztyű, hogy ne karmolja szét az arcát az első napokban

Be kell jelentkezni a háziorvoshoz ő ad receptet a kötelező vitaminokra, illetve a popsikrémre, fürdetőkrémre, köldökápoló szerekre, ezeket érdemes kiváltani ég szülés előtt, van amit a kórházba már be is kérnek (alkohol, hintőpor, popsikenőcs)

2013. aug. 10. 15:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket :)
2013. aug. 13. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!