Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macskatartó kismamákhoz szóló...

Macskatartó kismamákhoz szóló kérdésem?

Figyelt kérdés
Eddig csak toxoplazma-félelmekről olvastam a rovatba.Engem nem ez érdekelne, hanem hogy a macsek a baba közelében ártalmas-e??szőrhullás, használja az almot, ottmarad a mancsán, járkál a lakásba leteheti a bacit?Szeretném magtartania cicám, ti mit csináltatok??
2013. aug. 9. 21:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nem a kajában gondoltam hanem ha mászni fog az a gyerek ne mond már h a földről is össztudod szedni minden pillanatban, én nem vitatkozni akarok , kedves leszólóm csak a véleményem írtam meg. nem lehet? fel kell háborodni mert nem egyezik a tieddel?
2013. aug. 10. 16:00
 12/16 A kérdező kommentje:
Igazán nem szeretném ha miattam veszekedés lenne itt:-)Bár hozzáteszem hogy a kérdés "Macskatartó kismamákhoz szóló kérdésem" - így szólt...vagyis persze van olyan, aki nem tart, ezt elfogadjuk, de itt pont arról van szó, aki tart, mit tesz...az én cicám 11 éves, és azért kidobni...hát az nem így van...családtag, nem lehet kidobni...meg kell oldani, ehhez kértem segítséget!Én végső dologként a bunda borotválásra gondoltam...
2013. aug. 10. 18:49
 13/16 anonim ***** válasza:
írtam , hogy van macskám kettő is kérdező, de én is imádom őket , de a babucnak még nincs akkora immunrendszere , féltem, ezért nem akarom őket együtt lakatni. megértelek téged is, biztos találsz majd megoldást , én kinn tartom őket , ennyi :-) nem is veszekedni akarok én sem senkivel :-) boldog babázást , macskázást, kutyázást mert nekem még az is van
2013. aug. 10. 19:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem szoltalak le, csak leirtam a velemenyemet.

Regen sem csinaltak ebbol ekkors gondot, amikor az istallobs, tyukolba maszott a gyerek, amig a szulok a foldeken dolgoztak, es sokkal egeszsegesebbek voltak, hirbol sem ismertek az asztmat, allergiat.

Nezzetek meg a szegeny csaladokat, ahol ki-bemaszkal most is kutya-macska, a gyerekek meztelenul az udvaron a porban, sokkal kevesebbszer betegek azok a gyerekek.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kutuaszorben akarom hempergetni a babamat, de szerintem tulzas, amit azok csinalnak, akik amikor megtudjak, hogy gyerekuk lesz, kidobjak az allatakaikat. Sot, nem csak tulzas, de felhaborito is.

Bunda borotvalas...hat, szerintem nem olyan jo otlet.... inkabb ketdezd meg az allatdokitokat. Esetleg tobbszor kefelni a szoret, fesulni.

2013. aug. 10. 23:11
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5 kutyám van. Már évek óta úgy szoktatjuk őket, hogy vannak tiltott helyiségek és vannak olyanok, ahova bejöhetnek. Pont azért, ha majd gyerek jön, ez ne legyen gond. És most jön, úgy néz ki. De engem nem érdekel senki és semmi. Az egyik öreg kutyusom 15 éves, a többi 10 lesz hamarosan, plusz van egy 6 éves menhelyi befogadottam, mellettem voltak jóban-rosszban, soha el nem hagynának és én sem őket, soha. Ők is olyan kiszolgáltatottak, mint a gyerekek, vagy talán még jobban, hiszen ha egy gyerek egyedül marad, gondoskodik róla az állam, de ha egy állat marad egyedül, Isten irgalmazzon neki. Én nem emelem őket piedesztálra, nem is szeretem, mikor valaki emberiesíti a kis üntyüli püntyüli kutyáját, mert szerintem abból lehet nagy tragédia. Ismerem annyira a kutyákat, sok éves menhelyi tapasztalat után meg pláne, hogy tisztában legyek vele, hogy egy kisbaba simán kiválthat belőlük vadászösztönt, mivel nem tipikusan ember formájú a szemükben, a hangja sem...De azt is tudom, hogy ha én és a párom vagyok az alfa-pár, akkor mi döntjük el, hogy ki kerül be a falkába új tagként és abba egyikük sem szólhat bele. Én így is fogok hozzá állni a helyzethez. Tisztában leszek a veszélyeivel és ezért nem is lesz semmi gond. Felügyelet nélkül nem lesznek egy légtérben. Szépen összeszoktatom őket. A menhelyi kiskutyámat pl. 2 hónapig szoktattam a bandához. Volt amelyik kutyám azonnal elfogadta, volt akinek hónapokba telt. Ma a legjobb haverok. Résen kell lenni, és nem mondom, hogy nincsenek félelmeim, bár őszintén szólva, én inkább a kutyákat féltem, hogy kevesebb időm lesz rájuk, hogy ha nagyobb lesz a gyerek, hogyan tudom megakadályozni, hogy ráncigálja a kis öregedőket...De meg kell oldanom, mert a kutyáim életük végéig a családom része és azok is lesznek, ezt amíg élek garantálom, úgy hogy közben a gyerekemet is meg kel óvnom minden veszélytől. A legtöbben azért szabadulnak meg az állattól, mert nem akarják vállalni az ezzel járó macerát. A macsánál pl. én attól félnék nagyon, hogy ráfekszik a gyerekre. Ilyet hallottam már, és a kicsi megfulladt. De ha tisztában vagy a veszélyekkel, nyilván tudsz is ellene tenni. Olyat is hallottam már, hogy a tesó a kistesót megpróbálta kilökni az emeletről...nyilván ettől még megtartották mindkét gyereket. Vagy különböző korosztályú gyerekek is elképesztően veszélyesek bírnak lenni egymásra. Pl. láttam olyat, hogy egy 4-5 éves teljes erővel belevágta a nagy méretű műanyag vasúti kocsit az 1-2 éves picik közé...
2013. aug. 11. 11:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolso, le a kalappal, nagyon szepen leirtal mindent.

En is evek ota mentek, nalunk ugye tobb a cica, es egy mentett kutya, de o kau, 10 eves, nem fogad el senki ujat.

De ugy van minden, ahogy irtad.

2013. aug. 11. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!