Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 12-ik hétben Down szindróma...

A 12-ik hétben Down szindróma vizsgálatnál mennyi vért vesznek le?

Figyelt kérdés
Nálunk kötelező és ingyenes pedig úgy hallottam igazábol pénzbe kerül és nem is kötelező.Sok vért vesznek akkor is?
2013. aug. 8. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem integrált tesztet csináltak 9000Ft volt és egy üvegnyi vért vettek, annál többet biztosan nem fognak levenni. (Lehet, hogy már ingyenes mert szeptembertől az AFP-t megszüntetik ha jól hallottam és ez lesz valószínű helyette.) Általában 4-6 üveggel szoktak tőlem venni, de a +2 üveg valami plusz szokott lenni. (pl. TORC ) ami nem kötelező csak indokolt esetben veszik le. Ebből a 4-6 üvegből mindent megtudnak állapítani.
2013. aug. 8. 17:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Tőlem ezt szeptemberbe veszik,de a 16-ik héten az AFP vérvizsgálat is lesz,pedig jó lenne ha az akkor elmaradna.
2013. aug. 8. 17:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem, 1 vagy 2 kis fiolányi vért vesznek. Az első laborvizsgálatnál tuti sokkal többet vesznek, mert még én is meglepődtem, hogy csak ennyi?

Egyébként igen, a 12. heti kombinált teszt felénk (Bp. és körzete) nem ingyenes (nekünk a Margit kórházban 11 000 Ft volt), és nem is kötelező, de a 16. heti AFP vizsgálat bizonytalansága miatt megcsináltattuk. Egyébként meg nem kell az AFP miatt sem aggódni. Én úgy álltam hozzá, hogy kezemben volt egy nagyon jó 12. heti ultrahangos papír + a kombinált teszt szintén nagyon jó eredménye, és a védőnőm, meg az orvosom is mondta, hogyha nem is lesz jó az AFP, a kombinált tesztes eredmény felülbírálja és nem fognak vele foglalkozni.

(Egyébként nekünk az AFP is jó lett, és ahogy észrevettem, nagyjából az ismerősök felének szintén. Szóval, nem kell aggódni. :))

2013. aug. 8. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálam egyetlen fiolányit vettek csak le a kombinálthoz. AFP-re nem is mentem.
2013. aug. 8. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálam 1 fiolányi vért vettek le.

Most, az Afp-vel együtt kéri a doki a második trimeszteri nagyrutint, meg mindenféle bigyót, most tuti csapolnak majd rendesen.

A kombinált teszt a legtöbb helyen fizetős, sajnos. A Máv kórházban 11 ezer forint, a Géndiagnosztikán, ahol mi voltunk, 15 ezer.

2013. aug. 8. 18:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Csodalkozom hogy mindenkinel mas. En integraltat csinaltattam a 12. Es 16. heti vervetel egy uvegnyi volt es osszesen 25000 ft.
2013. aug. 11. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!