Mi a véleményetek a következő keresztnevekről? Inez, Lea, Chloé, Rachel, Sára, Daniella?
Inez, Lea, Chloé, Rachel => undorítóak.
Sára => régi is és xar is.
Daniella => esetleg.
Inez:Nekem túl különös.
Lea: Nekem tetszik van is egy ilyen nevű ismerősöm:)
Chloé: ez is tetszik:)
Rachel: erről egy ilyen gonoszabb nő személy jut eszembe.
Sára:Az egyik jó barátom így hívják:)nekem tetszik ez a név:)
Daniella:nem tetszik
Én is szeretem a külföldi neveket, csakhogy magyarítva kell anyakönyvezni, tehát abszolút nem így fognak kinézni. Nekem pl. a Lalie (láli-így leírva sem adja ki a kiejtését) kislánynév nagyon tetszik, na de így: Lali, na azt már nem, az a Lajos beceneve.
Szóval Kloé, Ráhel, ezek így nem. A Daniella körülményes, a Sára bájos, de semmitmondó, Inez, arról egy görbe orrú rút spanyol nő ugrik be, Lea pedig megint olyan semmilyen.
De, szóval, ha nem is Ráhel, de a Récsel sem jobb...
Itt az anyakönyvezhető nevek listája:
Elvileg külföldit csak akkor engednek, ha az egyik szülő az.
Inez - nem rossz, de én nem adnám, ha nincs spanyol kötődése
Lea - elmegy, de picit fura nekem, mindig az jut eszembe róla, hogy "le a..."
Kloé - nekem tetszik (de tény, hogy csúfolódóknak beugorhat róla a kloáka vagy a klotyó is..)
Ráhel - szép, bár én nem adnám, ha nincs zsidó felmenő
Sára - szép, és most elég felkapott a kisgyerekek körében, de a Farkas-hoz nagyon nem megy (farkasára)
Daniella - normális névnek tartom, bár én nem vagyok oda a férfinévből képzett női nevekért
Szerintem a vezetéknévhez a Lea, Ráhel vagy Daniella illik a felsoroltakból. Tippjeim csak első blikkre: Babett, Bettina, Diána, Dorka, Edina, Elza, Eszter, Fanni, Judit, Laura, Lilla, Nóra, Tímea... de még elég sok név megy hozzá.
Az Inez kivételével mindegyik tetszik, de nyilván a magyar írásmódot is figyelembe kell venni.
A "szeretem a külföldi neveket" megjegyzésedhez: a ma "forgalomban" lévő nevek 80 százaléka külföldi eredetű.
Farkas Inez - ez szerintem nem annyira nyerő, főként ha azt nézem, hogy sInez
Farkas Lea - ez szintén nem passzol, "csúnya" dolog jutott eszembe erről a párosításról
Farkas Chloé - ez nagyon nem, még Kloé átiratban sem
Farkas Ráchel, Sára - juddista nevek, nem illenek a vezetéknévhez (Sáránál az S torlódás miatt)
Farkas Daniella - ez a nyerő választás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!