Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért szólják le annyian a...

Miért szólják le annyian a tini anyukákat? Sok kivétel van mégis ugyanúgy leszólják mint a többieket.

Figyelt kérdés
2013. aug. 4. 15:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egy tininek nem az a dolga, hogy gyereket neveljen, hanem hogy tanuljon. A hugomat látva, aki 20 éves főiskolás, teljesen megalapozza ezt a hozzáállásomat. Sokkal többet, kell küzdeni egy nőnek egyedülálló anyaként (ne így legyen, de ezzel is számolni kell) munkatapasztalat, esetleg érettségi nélkül, mint 5-10 évvel késöbb ezek meglétével. Lehetne még ragozni, mindenesetre felelőtlenségnek tartom. Nem ezt a sorsot szánom a lányomnak, nem szeretném, ha szenvednie kéne, hisz minden anya a legjobbat szeretné a gyermekének, én is.
2013. aug. 4. 17:15
 12/17 anonim ***** válasza:
29%
3-mas azért az szép,hogy 30 éves a párod ennyi idősen...
2013. aug. 4. 17:49
 13/17 anonim ***** válasza:
Azért, mert nem az a megszokott, hogy tininek gyereke legyen. Tulajdonképpen a nagy semmire vállalnak gyereket, mert azért egy tini lánynak közel egyidős barátja van és nem tudják a szülők segítsége nélkül eltartani a gyereket. Nem szólom le, de felelőtlennek tartom akik 16-17 évesen szülnek gyereket.
2013. aug. 4. 18:13
 14/17 anonim ***** válasza:
81%

Szia! Én 18 voltam az elsőnél, 19 a másodiknál, apuka 9 évvel idősebb,mint én. Az a határ, ahol az ember még nem tini, de nem is igazán felnőtt. Mégis el tudjuk őket tartani, a gyerekek jólneveltek, mindenhonnan ezt a visszajelzést kapjuk. A nagylány szeptemberben kezdi a sulit, de már az előkészítőn mondták, hogy gondolkozzunk el azon, hogy félévkor osztályozó vizsgát tesz, és átmegy 2.-ba. Nagyon okosak, nem követelőzőek, meg van mindenük.

Nem az életkoron múlik, hogy ki milyen szülő lesz, hanem a gondolkodásán, az anyagi lehetőségein.

De pl ott a kisebbség (azaz mára már a többség), náluk teljesen elfogadott, hogy valaki 14 éves kora után már szülő lesz. Én ismerek ilyet, és van, aki tökéletes szülő, van, aki anyukának szült...

2013. aug. 4. 18:36
 15/17 anonim ***** válasza:
62%
Mindenki leszól mindenkit, pedig szerintem egy XY semmilyen idegen ember aztán nem tudhat semmit a másikról. Mindenkinek a maga dolgával kéne foglalkozni, én nem is értem hogy mi az hogy "elítélek valakit", mégis ki, és hogyan veheti ehhez az aroganciát :D.... Minden eset egyedi, egyedi körülméntekkel, egyedi szereplőkkel... Nem kell ezekkel foglalkozni, nem tudnak úgyse semmit!
2013. aug. 4. 19:50
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves 15-ös. Csak azt tudják megszólni aki felteszi itt azt a kérdést ami egy szülő rémálma. Ha az Én lányom 15 évesen úgy jönne haza akiben eddig teljes mértékben megbíztam, hogy Anya bocsi de a táborba részegen elmentem egy vadidegennel és lehet terhes vagyok.......vagy.....16 éves lányom eldönti a barátjával élettapasztalat nélkül, hogy gyereket szeretnének és már x hetes biztos nem repesnék. Ha megszületik az a baba szerinted a baba anyuja vizsgázik vagy bármi elfoglaltsága lesz ami fontos kire bizza a babát? A nagyszülőre aki lehet csak ezért vesz ki szabadnapot/szabadságot ami oké, mert az unokájáról van szó. De ő az aki végignézi, hogy a még tini tapasztalatlan gyereke akinek lett volna lehetősége egy jobb életre, türelmetlen volt ezért szenved mert rájön egy pillanat alatt, hogy nem is olyan egyszerű az élet mint ahogy ő azt gondolta. Gondolj bele....sokszor egy gyermektelen párnak is nehéz aki albérletről albérletre megy úgy, hogy dolgoznak mert persze ritka, hogy a szülő csak úgy vegyen egy lakást a gyereknek, hogy boldogulj gyermekem. Azt kell hogy mondjam álomvilágban él sok lány. Azt hiszik a pasijuk életük végéig ott lesznek és nem gondolnak bele, hogy egy 17-18 éves fiúnak nem a gyereknevelés az álma. Most tombolnának. Én is egyedül maradtam 8 év után az 1 évesemmel . Ha nincs Anyu ideiglenesen míg visszamegyek dolgozni akkor.......de volt hova visszamennem dolgozni. Találtam egy olyan embert aki a A NAGY Ő számomra. Most vagyok kismama a második közös gyerkőcünkkel. Ne mondja senki nekem ezek után , hogy egy alap érettségi nélkül, munka nélkül gyerekkel evyszerű lesz munkát találni, hogy könnyebb legyen kifizetni a drága albérletet és rezsit.

Érted miért nem dícsérjük őket?

2013. aug. 5. 06:03
 17/17 anonim ***** válasza:
70%
Mindenki magából indul ki. Aki visszatekintve éretlennek látja magát erre tizenévesen, az legtöbbször másról is ezt feltételezi. Azokról is, akik pedig már érettek rá. A mai világunkban nem divat felnőni 20-25 éves kor előtt - sem a szülők, sem a társadalmi berendezkedés nem igazán hagyja. Ez sokaknak baromi kényelmes, és a kevés kivételt is igyekszik a többség közös erővel visszarántani, ami ha nem sikerül, akkor meg próbálják földbe döngölni és értéktelen, felelőtlen tininek beállítani. Ilyen a mai világ. Persze, vannak tényleg felelőtlen tinik, de vajon ők nem a mai kis idealizált rendszerünk hibáit dörgölik-e az orrunk alá?! A biológiai érettség sokféle ok miatt elcsúszott az élet más területein való érettségtől és ahelyett, hogy ezen ellentmondás feloldásán dolgoznánk, helyette a nagy önérzetes és okos emberek a tiniket szidják. Pedig alapvetően nem velük van a baj (még csak nem is a sokszor tanácstalan szüleikkel), hanem ők sem tudnak mit kezdeni a helyzetükkel. És nem is kapnak ehhez valódi segítséget, csupán a nagy erkölcsösnek és felelősségteljesnek álcázott "bölcsességeket". Ami nagyjából a "nesze semmi, fogd meg jól" kategória.
2013. aug. 5. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!