Hány hetes terhes vagyok? Mikor ajánlott elsőnek orvoshoz menni?
az elején akkor is az utolsó menstruáció első napját veszik, ha előbb volt is a fogantatás, tehát 5 hét 4 nap. Később majd az uh-k során úgyis pontosítanak a méretének megfelelően
én 6 hét pár naposan voltam először, hogy megnézze a doki egyáltalán jó helyen van-e a baba
Én mensi elmaradása után 2 héttel mentem, de akkor még csak petezsák volt szikhólyaggal. Majd 1 hét múlva mentem megint, akkor már volt embrió és még egy hetet várni kellett a szívhangra.
Mehetsz most is, petezsákot már látni kell a dokinak, de nem biztos, hogy lesz már embrió vagy szívhang.
Én pontosan a 7. hét betöltése napján, nem akartam sokáig húzni, viszont egyszerre akartam túl lenni a 2 nagy aggodalmon, hogy méhen belül van-e, és van-e szívhang. Szerencsére mindkettő rendben volt, csodás élmény volt hallani a kis szívét.
7+4 hkm
én mensi elmaradása után egy nappal már orvoshoz mentem (előző vetélés miatt, mert azonnal kaptam utrogestant, hogy ha emiatt volt a baj akkor most ne legyen)
de semmit nem látott, csak egy 4mm-es talán petezsáknak imponáló képletet.
majd elmentem 3 hétre rá és már volt szívhang is.
szerintem mindenképp menj el, mert az elején ki kell zárni a méhen kívüli terhességet, mert ha azt nem veszik észre időben, akkor nagy baj lehet belőle.
gratulálok és boldog babavárást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!