Hüvelykenetet mindenkitől vesznek a vége fele (36 hét körül)? Vagy ez is helyenként változik?
Nekem is levettél az egyiket a 28. héten, a következőt a 36. héten. Streptococcus fertőzés miatt antibiotikumot kellett szednem.
Most, a második terhességem kapásból egy jó kis gombás fertőzéssel indult, elég volt a canesten, a doki a 10. héten levette a rákszűrést, annak az eredménye szerint nincs jelenleg semmilyen gond odalenn. Ennek ellenére a következő vizsgálatnál, a 17. héten újra vesz kenetet.
Ez fontos lenne mindenhol, mert kaphat olyan fertőzést a kismama, amitől koraszülés lesz. Egy kis mozdulattal és vizsgálattal ez elkerülhető. A dokim felelőtlennek tartja azokat a dokitársait, akik nem figyelnek erre.
1. vagyok
Nem volt fogadott dokim, sőt a körzetemben nőgyógyászhoz sem kell járni csak védőnőhöz, doki csak vérvételre ad beutalót.
A vége felé (vizsgálat nélkül) automatikusan felírtak antibiotikumot (talán penicilin, nem emlékszem már), hogy a biztonság kedvéért szedjem be, a védőnőm azt mondta, ezt mindenkinek automatikusan felírják.
Olyan nincs, hogy nem kell orvoshoz járni. 4 vizsgálat kötelezően elő van írva 4 uh (12,20,30,35 hetesen) 3 vérvétel szintén kötelező (egy egy trimeszterben), ehhez van kötve pl. a családi pótlék is. Valamint vannak az erősen ajánlott vizsgálatok (pl. AFP, terheléses vércukor vizsgálat)
és az ajánlott vizsgálatok (pl.kombinált teszt). Nekem sincs fogadott dokim, még is a védőnő szól mikor kell menni a kötelező orvosi vizsgálatokra, valamint a kis könyvben is ott van a hely amit ki kell tölteni.
8-as: márpedig van, ne légy már okosabb.
Itt Miskolcon van olyan körzet, én magam is meglepődtem mikor kérdeztem a védőnőt.
Eljártam vérvételre, UH-ra, NST-re, de doki csak a 41. héten nézett meg.
Most olvasom: a családi pótlék a vizsgálatokhoz van kötve??? :DDDD
Ilyen bődületes baromságot rég olvastam.
Nekem a védőnő pecsételt, megkaptam az egyszeri anyaságit, ennek a családi pótlékhoz semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!