Jó AFP eredmény után holnap megyek genetikai Uh-ra. Lehet itt még kiderül valami baj a babának?
Figyelt kérdés
2013. júl. 25. 08:33
1/11 anonim válasza:
Ha a vérvételes AFP jó akkor nem hiszem, uh-n majd a nyaki redőt nézik meg, aminek 3 alatt kell lennie. Nem csináltatok kombinált tesztet? Ha igen és az jó lett, akkor az AFP-re így is úgy is fütyülhetsz függetlenül attól mit mondanak. AFP egy abszolút elavult vizsgálat, ha jól hallottam novemberben be is szüntetik, szóval ne aggódj semmi nem lesz.
2/11 anonim válasza:
igen, még kiderülhet, mert az AFP egy elavult diagnosztikai eljárás. Miért nem csináltatsz Nifty tesztet?
"A Nifty névre hallgató új Down-teszt itthon az Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervzési Centrumon keresztül érhető el. "
3/11 anonim válasza:
Kedves utolsó hány 100 ezerért?
4/11 A kérdező kommentje:
Semmilyen kombinált illetve egyéb tesztet nem csináltunk. A 12 hetes Uh is jó volt,a tarkóredő akkor 1,8 volt. Az Afp-m a héten jött meg, azt mondta a védőnő minden rendben ezzel is. Csak ezért kérdeztem.
2013. júl. 25. 08:44
5/11 anonim válasza:
Erre a Nifty-re azt mondom, hogy jó hogy létezik, de mi ha akarnánk sem tudnánk megfizetni, 180.000Ft?? (ez pontosan 2 havi fizetésem) Míg a kombinált teszt 9000Ft és abszolút működik.
6/11 anonim válasza:
3as vagyok,pont ezért kérdeztem,ezt azért nem mindenki engedheti meg magának...Kedves kérdező,szerintem a genetikai uh sokkal megbízhatóbb mint az AFP.Tényleg elég elavult vizsgálat,be is tiltják hamarosan...Szóval várd ki a genetikai uh eredményét,sok sikert!
7/11 anonim válasza:
Kizárni nem lehet ahogy semmit. Biztos vizsgálat nincs, legfeljebb a magzatvizes ami szinte 100%. Mint tudjuk vannak betegen született babák akiknél minden vizsgálat azt mutatta hogy minden rendben, de olyat is tudok akinek azt mondták down-os lesz ök mégis vállalták és mégsem lett az, teljesen egészséges 10 éves nagyfiú már. De nem kell ezen aggódni valószinüleg minden rendben lesz a babáddal, az AFP-t már tényleg nem sok országban csinálják, itt is leállhatnénak vele mert sok téves eredmény van és csak a frászt hozzák rá a kismamákra miközben semmi gond nincs.
8/11 anonim válasza:
Az afp-t követő genetikai uh-on már nem vizsgálják a nyaki redőt mert azt a 12. héten kell. Most majd a gerincet nezik meg, h. zárt-e, a szívét a ver áramlását. Ujjpercet, bizonyos aranyokat. Az afp-nek az orvosok sem adnak tul sokat.
9/11 anonim válasza:
Ha a 12. genetikai uh-n nem találtak semmi kirívót, és az Afp is jó volt, akkor nem hiszem, hogy bármi baja lenne a kicsinek.
Ha nagyobb a gond, az általában már az első genetikai uh-n látszik. Esetleg, ha nem nyugtat meg a holnapi uh, akkor kérhetsz időpontot az Istenhegyi Géndiagnosztikára (15 000 Ft, azt hiszem, azért ez vállalható összeg), ott nagyon alaposan, min. 20 percig nézik a babát, és ha az összes uh csak jót mutat, akkor már biztosra veheted, hogy makkegészséges a babád. :)
10/11 anonim válasza:
Nifty tesztet nem ismerem. Én Prenatestet csináltattam, az még költségesebb, a vizsgálatot németországban végzik el, oda küldik ki a levett vért. Valószínű és nagyon sajnálatos, hogy nem mindenki számára elérhető ez a teszt, de én mindig megragadom az alkalmat, hogy ajánljam, mert sosem tudni, hogy aki olvassa megteheti-e vagy sem, hogy megcsináltasson egy ilyen tesztet. Ha viszont megtehetné, de nem hallott róla, akkor az nagy segítség. Ugyanazt tudja, mint az amniocentézis vagy a lepénybiopszia, csak egy vérvétellel meg lehet oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!