Toxoplazma mennyi idő alatt múlik el az édesanya szervezetéből?
Szia!
És az első vizsgálatnál nem mutatta ki biztosan, hogy volt már fertőzésed? Lehet akkor csak a friss fertőzést nézték és ellenanyagot a szervezetedben meg nem!
De ha lett volna közben fertőzésed azt észre kellett volna vegyed, mert olyan tünetei vannak mint egy influenzának, csak talán nem olyan erősen. Gondold végig, hogy lehetséges e? És kérdezz rá az első teszted eredményére újra! Sajnos többet nem tudok én sem!
Nagyon nem lenne jó, ha most estél volna át a fertőzésen.
Nem lehet, hogy a 3 antitest közül csak egyet néztek először és most mindhármat, ezért lett pozitív? Mi van a leleten?
Érdekes!!!! Valamelyik eredményed téves. Mert ha a 13. héten negatív volt a 23. héten azt írták már átestél akkor vagy az van: 1. téves-és tényleg régen átestél már ilyen betegségen, így már mégegyszer nem tudsz megbetegedni. Viszont hordozó vagy életed végéig. Ez már nem tud ártani a babának, mert ellenanyagot termelsz.
2. téves: akkor aktív fertőzésed van és az alatt a 10 hét alatt fertőződtél meg. Az már jelenthet gondot a babának.
Reméljük már tényleg átestél rajta. :)
13. héten IGG, IGM is negatív, 23. héten IGG pozitív, IGM negatív.
De most azt olvastam valahol, hogy az IGM min. 3-4 hónapig magas marad, ha friss a fertőzés. Szóval én ezt az egészet már nem értem.
Nekem genetikus a dokim. Azt mondta az a lényeg, hogy az IgM negatív legyen. Én a CMV szűréssel jártam így. Azt írták átestem már a fertőzésen.
Valószínüleg nálad is így van, és nem kell aggódj. Ha aktív lenne a fertőzésed kihozzák mind a kettőt pozitívra. Ez tuti!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!