Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Füstölt lazacot ehetek terhesen?

Füstölt lazacot ehetek terhesen?

Figyelt kérdés
2013. júl. 13. 21:48
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem, mert az nyersnek számít. Legalább is nem főtt és nem sült.... Bár akkor mi a helyzet a kolbásszal?
2013. júl. 13. 21:51
 2/8 anonim válasza:
10%
Persze, a hal az egészséges.
2013. júl. 13. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:
7%

Mindent ehetsz, akkor is, ha nyershús. A füstölt lazac már nem nyers, mert a füstöléssel megváltozott az állaga,

Én terhesen is ettem tartárbifszteket. Abban nem csak a hús, hanem a tojás is nyers. Egyik babámnak sem lett semmi baja tőle.

2013. júl. 13. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

Nem. Ráadásul sokkal nagyobb a higanytartalma, mint a többi halnak.

És a füstölt lazac, ha nincsen rendesen átfüstölve, akkor kukacosodást is okozhat a gyomorban. Nemrég láttam a tv-ben.

2013. júl. 13. 22:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Amúgy ajánlott lazacot enni terhesség alatt, de valóban nem nyersen. Én ugyan ettem párszor terhesség végefelé füstölt lazacot, és mindenki jól van. :)
2013. júl. 13. 22:56
 6/8 Judyt77 ***** válasza:
100%
Sajnos nem. Én is nagyon szeretem, de rákérdeztem, és mondta a dokinőm és a védőnő is, hogy az nyers, tehát ne egyek. Ugyanúgy, mint nyers húst (tatár beef steak), nyers tojást (éttermi tartár mártás, lágy tojás). Mielőtt megkérdeztem, én is ettem egyszer (egy jó nagyot :-) nem lett semmi baj, de most hogy tudom, hogy nem lehet, inkább nem kockáztatok. Szerintem te se tedd!
2013. júl. 14. 09:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Én pont most ettem ebédre. :) Igaz, hogy megfőztem tejszínesen tésztával. Én is úgy tudom, hogy a füstöléstől, marinálástól elpusztulnak a bakik...de jobb, ha várandósan nem kockáztatunk.
2013. júl. 15. 16:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Nyers dolgokat nem eszek, csak nem tudtam, h ez minek minősül.
2013. júl. 15. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!