Honnan lehet tudni hogy megindult a szülés?
Semmi külsö elözetes jel nincs, a legtöbbször a hasad lejjeb megy, de az se mindig. Sokan a szülés elött szabályos takaritási rohamot kapnak, de azt se mindenki.
Ne félj, ha itt az ideje, akkor nem fogod nem észrevenni - az elsö gyereknél én is sokat törtem a fejem, hogy biztos észre fogom-e venni. Sokszor van, hogy erös derékfájás, hasgörcsök (sokan gyomorgörcsnek érzik) vannak csak kezdetben, a magzatviz nem mindig folyik le elöször.
Mennyi idös vagy? Nincs olyan nörokonod/ismerösöd, kivel beszélhetnél erröl?
4 hét van vissza a szülésig - elsö kisbaba, másra sem tudok gondolni, hogy mi és hogy lesz. Ma pakoltam be a kórházi dolgokat, nem fért be minden, így azt majd valószínűleg utánam kell hozni.
Beszélgettem néhány ismerőssel a témáról, az egyik azt mondta, hogy eltorzul az arc szülés előtt, a másik azt, hogy a baba úgy mozgott, mintha ki akarna jönni...
NEm tudom, hogy mit csomagoltál össze, de nekem minden alkalommal egy táska elég volt - nem kell a fél háztartást bevinni. (Csak a saját dolgaidat vidd be, a babáét majd csak akkor, amikor haza akartok jönni.)
Az jó viszont, hogy összepakoltál, mert ha indulni kell, akkor nem lesz rá idöd.
Nakem is sok mindent mindigatak, hogy milyen jelek vannak, de a négy gyerek egyikénél se voltak jellemzö tüneteim. A babák nem csináltak semi különöset, ugyanugy mozogtak, mint elötte, az arcom se változott, a hasam se szállt le - csak egyszer elment a magzatviz, a többiel meg csak a fájások indultak be.
NE izgulj, ha ott lezs az ideje, te is tudni fogod, hogy most már menni kell. Minden jót kivánok a babához.
Szia! Nálam nem volt semmi jele, hogy szülni fogok, csak a túlhordásból volt megállapítható, hogy már közeleg. Nem torzult el az arcom, nem ment le a hasam, nem vizesedtem, sőt elötte 2 héttel fogytam 2kg-ot, mert már nem bírtam annyit enni.
Szülés napján pedig még a piacon vásároltam, néha éreztem, hogy belenyilall a derekamba, de csak a sorbanállásnak tulajdonítottam. Aztán hazamentem almás pitét sütöttem, amikor vérezni kezdtem, bementünk a kórházba, ahonnan hazaküldtek, hogy tágulási vérzés, első babánál 2 nap, mire kitágulok annyira, hogy meg is szüljek, haza mentünk befejeztem az almás pitét, de már nem ehettem belőle, pedig nagyon kívántam, mire megsült, mentünk vissza szülni.
Én egész végig jól voltam, soha nem volt egy jóslóm sem, nem tudtam, mire készüljek, de igaza volt mindenkinek, akik már szültek, hogy az igazi fájás nem téveszthető össze mással.
2hetes baba anyucija
Tehat almas suti keszites :-)
Gratulalok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!