Akinek gond van a fogaival terhesség alatt, tényleg hajlamosabb a akoraszülésre?
nem hallottam még ilyen osszefuggést...az érzesteleníto helyileg hat, icipici mennyiség ha abbol felszívodik, nem hinném, hogy ártalmas annyira...
engem riogatott az orvos is a vérnyomásom és a hirtelen hízásom miatt, mégis a 39. héten szultem "csak".
fogorvos 2 tomést kellett hogy csináljon (sem azelott, sem azota nem volt baj a foagaimmal:), igaz, nem szurt injekciot, és markoltam a szék karját, de nem volt baj..
Szia! Én pont a minap voltam a dokimnál...és külön felhívta a figyelmemet, hogy koraszülést okozhat egy kezeletlen góc(lyukas fog, gyulladt fogíny)!!!!! Nálam jobban senki nem irtózik a fogorvostól,de sajnos muszáj(!!) elmennem. :-(
Az érzéstelenítő nem veszélyes a magzatra!! Kérhetsz nyugodtan! Nekem azt javasolta a dokim,hogy mostantól minden egyes étkezés után mossak fogat, és senzitiv fogrémet vegyek és médium fogkefét! Ez simán kivitelezhető annak tudatában,hogy mekkora bajt is ki lehet akár védeni!
Kívánom Neked és a babádnak a legjobbakat!! Megkérdezhetem miért vagy veszélyeztetett?
9h kismami
Sajnálom! Sok-sok Egészséget és Boldogságot kívánok Nektek!!
Gyűjtögethetjük együtt az erőnket a fogdokira:-))
Figyelj! Úgy tudom az első három hónapban nem szabad kapjál érzéstelenítőt. Menj később.Viszont ha tömik a fogadat semmi félekép sem szabad amalgámmal tömetni terhesség alatt!!!!
Én nem voltam a terhességem alatt fogorvosnál, mert az amalgám töméseimet kellene kicseréltetnem, a dokim azt mondra, majd szülés után. Mert az eltávolítás során rengeteg nehézfém szabadul a szervezetbe(köztük a higany)és az káros lehet a babára. Ha tömetsz csak fehér tömést. Ha amalgámod van, csak szülés, szoptatás után cseréltesd. Az alsó és felső álkapocs első 4 fogára a fehér tömés ingyenes. Más fogaknál csak térítés ellenében tehet fehér tömést. Ezt nem árt tudni.
33km
Én is valamelyik nap hallottam ezt. De mondjuk én pont ellenpélda vagyok. Van egy nagyon rossz fogam(még az elején jó volt, kiesett belőle a tömés, azóta széttört, gyulladt, stb.) Ma 4. napja túl hordom a babámat.
Azért te menje el és csináltasd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!