Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hálapénz, orvosfogadás kapcsol...

Hálapénz, orvosfogadás kapcsolata az anyagi helyzettel? Van összefüggés? Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Gyakran látom, hogy olyan kismamik fizetnek százezreket (orvosfogadás, szülésznő fogadás, magánkórház!) akikből ki sem nézném, mert úgy tűnik, mint aki nálunk sokkal rosszabb helyzetben van (ismerve a körülményeit, kis faluban lakunk Pest mellett). Múltkor az élelmiszerboltban egy eladó mondta, hogy 400 ezret fizetett magánkórházért és, hogy mennyire megérte, mert még a menüt is étlapról rendelhette. Én meg csak lestem, én is korábban eladó voltam és eszem ágába nincs fizetni, dobálni a tízezreket. Mindenki panaszkodik, hogy micsoda szegénység van, de mikor a kismamikkal beszélgetek teljesen megdöbbenek, hogy mennyi pénzt képesek kiadni. Én nem értem, hogy mi veszi rá őket? Nektek vannak hasonló tapasztalataitok?
2013. júl. 8. 19:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem abszolút problémamentes eddig a terhességem (14 hetes), így semmi gondom az SZTK-val. Amúgy nem mondhatnám hogy hanyagok, mindent elmagyaráztak amit kellett, minden kérdésemre válaszoltak... Persze nem tudom, ha valami spec. probléma lett volna, akkor hogy alakul. A lényeg, hogy így eszem ágában sincs magánorvoshoz járni. Nem is jártam soha életemben.

A szüléssel kapcsolatban, szintén nem fogadok dokit. Szülésznőt sem, bár ez még nem 100%, mondjuk 95 :) Viszont dúlán gondolkodom, főleg ha a párom úgy dönt, hogy nem jön be velem.

Az anyagi helyzetünkről: kb. 320.000 Ft a havi jövedelmünk, van egy kevés megtakarításunk is. Ha akarnánk, rászánhatnánk az orvosra a pénzt, de nem így döntöttünk.

Szerintem nem az anyagi helyzet dönti ezt el, ahogy előttem írták, van aki erre spórol, vagy a család fizeti, azt hiszem inkább arról van szó, hogy akinek negatív tapasztalatai vannak a TB-s ellátásról, az inkább fizet.

Viszont, be kell valljam, ha korlátlan anyagi lehetőségeink lennének, simán kiadnám azt a pár százezret, és magánkórházban szülnék. Azért az egy más szint. De ahhoz kb. egy 0-val többnek kéne lenni a havi jövedelmünk végén :D

2013. júl. 9. 08:45
 12/12 Lues ***** válasza:
Szerintem van összefüggés az anyagi helyzet és a fogadott orvosok között. Még ha minimális is, de van. Másik részről meg azt mondom, hogy döntés, tapasztalatok kérdése. Mi speciel úgy döntöttünk, hogy SZTK-s rendelésre járok, hisz dolgoztam, vonták a TB-t, ez az ellátás nekünk "ingyen" jár. Van egy stílusa a nőgyógyásznak, de így a 33. hétre egészen megszoktam. :) A döntés másik oka, hogy anyagilag pont az elmúlt pár hónapban zuhantunk meg és nem tellett magándokira. Viszont kezdünk kilábalni a nehéz helyzetből és azonnal az eszünkbe jutott, hogy orvost már biztos nem tudunk fogadni, de szülésznőt még igen.
2013. júl. 9. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!