16 éves vagyok és terhes. Mit tegyek?
Nemrég(4 hete) vesztítettem el a barátommal a szüzességem(eddig csak egyszer voltunk együtt). Védekeztünk, csak az a baj, hogy ő kb fél óra után levette a gumit, olyan gyorsan, hogy észre sem vettem és nem tudtam róla, mert nem szólt. Nem élvezett belém, viszont miután szex után mondta, hogy 90 %-ban nem védekeztünk vettem egy tesztet, de nem csináltam meg rögtön, mert megjött. Egy hete viszont rosszul vagyok reggelente, hánytam is és úgy gondoltam jobb lenne megcsinálni a tesztet. Megcsináltam és pozitív lett. Egyszerűen annyira félek ,hogy senkinek nem mertem még mondani.. Egyszerűen nem tudom mihez kezdjek, abortuszra gondoltam, de nemtudom, segítsetek!:(
(u.i.: légyszi ne szidjatok a válaszban, ne mondjátok el mekkora idióta vagyok, tudom. De már megtörtént és nem tudok rajta változtatni, pedig higyjétek el nagyon szeretnék!!!)
Aki szerint sántít a történet:
megszakítás mellett estem teherbe, és normál időre megjött a havim, majd rá kb 1 hónapra megint, de akkor már sokkal kevesebb. Ezután 2 pozi teszt mutatta a babát. Így voltam 8 hetes terhes, mire kiderült.
Kérdező: ne húzd az időt, mert ha tényleg terhes vagy, minél később zárjátok rövidre a történetet, annál nehezebb lesz mindenkinek. Ne számolgasd, hogy mikor telik le a 12 meg a 18 hét, hanem IRÁNY az orvos, a kutyát nem érdekli ott, hogy te náthás vagy-e vagy nem. Attól még meg tudnak vizsgálni. Amúgy is van kötelező 2 hét várokozási idő a műtét előtt.
Szia!
Ha jól számolom olyan 6-7 hetes kismama vagy. Nagyjából végig olvastam a válaszokat, és egy kicsit megdöbbenve látom, hogy talán 4 oldalon keresztül egy ember nem akad aki azt mondná ne vetesd el... Valóban ilyenkor az ésszerű az lenne ha megszabadulnál a tehertől, nehogy elrontsa az éltedet, nehogy miatta ne tudd megvalósítani az álmaidat.
Nem tudom, hogy pontosan tisztába vagy e vele hogy egy 6-7 hetes terhességnél a baba szíve már szépen ver. Azt írtad augusztus végén lesz 12 hetes, addig lehet abortusz... Egy 12 hetes baba, bőven érzi a fájdalma kb. 8 cm hosszú, és tényleg úgy néz már ki mint egy igazi baba csak picike vékonyka.
Én 6 hetes 3 naposan voltam ultrahangon, édesen dobogott a kicsit szíve, és már ő maga 5 mm volt.Kezei lábai elkülönülnek, bár még elég furcsán néz ki de ÉL.
Tudom hogy 16 éves vagy, nagyon fiatal. Én 20 éves vagyok, volt már egy vetélésem, most viszont 4 hét múlva megszületik a kisbabánk akiről írtam.
Kismamaként végeztem az iskolával, és gyes alatt is fogok tanulni. Pár év lenne ami nehéz,de hidd el ha azon túl vagytok te lennél a legbüszkébb, hogy megcsináltad, és még a gyereked is megvan:)
Ami miatt főleg megérint ez a dolog, az az hogy velem anyukám nagyon fiatalon (véletlen ) esett teherbe, nem sokon múlott hogy engem is elvetetnek, de aztán anya megszeretett, és akart, minden nehézség és a világ nyomásának ellenére. Ezért most élek, boldog vagyok, babát várok. Az abortusz nem megoldás...
Kérlek szépen gondold át,gondolj az ő helyzetébe! Annyira nem tehet róla. Nem ő könyörgött hogy feküdjetek le, az hogy barátod ilyen, az elég borzasztó, de ezért ne te és ne a babád szenvedjetek. Más részről meg te is is ott voltál.
Nagyon szorítok neked hogy úgy tudj dönteni, amit soha nem bánsz meg!:)
Réka
Nem te vagy a barom , hanem a barátod ! és itt nem az a baj ,hogy lefeküdtetek , hanem az ,hogy a barátod levette a gumit és NEM szólt.
A barátod egy idióta már bocs. Beszélj anyuddal és mondd meg ,hogy nem a te hibád. Ha kell rángasd oda a barátod és a szüleit hozzátok , de ez nem gyerekjáték!
beszélj a szüleiddel, mondd el a barátodnak, menj el nőgyógyászhoz - a többiek már elmondták
ha pedig kiderül, hogy terhes vagy, én nagyon abortuszellenes vagyok, úgyhogy azt javasolnám, hogy add örökbe. ne öld meg a babádat, hanem add olyannak, akinek nem lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!