Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szedett valaki Neo-Ferro...

Szedett valaki Neo-Ferro Folgamma-t a terhessége vége felé?

Figyelt kérdés

37 hetes vagyok, felírta a háziorvosom ezt a gyógyszert, mert alacsony lett a cukrom, és alacsony a vörösvérsejt számom. Mondta hogy napi 1 szemmel kell szednem, mert gyenge vagyok, és ne gyengüljek le még jobban a szülésig, meg szülés közben is ha vért vesztek, ne legyek totál ki, ne ájuljak el, ilyenek. De elfelejtettem megkérdezni, hogy meddig kell szedni? Szülésig, vagy még szülés után is? Vagy meddig? Aki szedett ilyet, annak mennyi ideig kellett szedni? 50 szemes a gyógyszer, még csak holnap fogom kiváltani. El kell szednem mindet, vagy elég a szülés utánig szedni, mondjuk még utána egy hétig? Meddig szedjem? Ti meddig szedtétek?

Köszönöm a segítséget.

2013. júl. 8. 13:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha ilyen rossz a vérképed, azt javaslom, a szoptatás végéig szedd. Én abbahagytam szüléskor, kaptam is vasat vénásan, és olyan gyenge voltam, hogy éjjelente nekiszédültem az ajtófélfának, stb.
2013. júl. 8. 13:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is ezt szedtem,csak én napi 2 szemet.Reggel és este.

Én szülés után is szedtem még 1 hónapig.Aztán csináltak egy vérképet,és ott már minden rendben volt,nem volt gond.

2013. júl. 8. 13:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, én a 20. héttől kezdve szedem. Akkor napi 1 szemet kellett, majd a 26. héten a terheléses vércukorvizsgálatnál készült lelet alapján emelte napi 2 szemre. Éppen határérték alatt volt egy-két eredmény, de mondta, hogy pont a megelőzés kapcsán emel.

Nyugodtan szedheted szülés után is a napi 1-et, semmi bajod nem lesz tőle. Nekem konkrétan azért írt fel 3 havi adagot, hogy szülés utánra is maradjon belőle. De az akkori adagolást most a héten le is egyeztetem az orvossal, bár lehet, hogy ebbe még a későbbi eredmények is beleszólnak.

34 hkm

2013. júl. 8. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:
én a legelejétől szedem, napi 1 szemet. szerintem megártani nem fog, szülésig biztosan kell.
2013. júl. 8. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Én 9 hónapja szültem. A terhesség utolsó két hónapjában szedtem ezt napi 1-t, botrányos volt a vérképem már az utolsó hetekben is. Szüléskor transfúziót akartak adni, nem fogadtam el, inkább vénásan kaptam a vasat. Két hónapig hálni járt belém a lélek, nagyon rosszul voltam, a tejem nem indult meg. Folyamatosan szedtem napi 1-et a vasból (min.200 mg C vitaminnal!!!). Újra teherbe estem /2,5 hós volt a babám/(lám milyen jól lettem a vastól). Mióta tudjuk a terhességet folyamatosan szedem napi 2-t C vit-tal, most jó a vérképem. Lehet, hogy szülés előtt még heti 1 injekciót beadunk, mert tényleg nagyon rossz érzés egy újszülöttel félhullaként éjszakázni és nappalozni.

Egyébként a vasraktárak kb. 6 hónap alatt töltődnek fel. Egyéb alternatív módok is vannak- az étkezéssel is befolyásolhatod, bár ebből kevesebb szívódik fel. Heti 2-3x marhahús, céklalé minden nap, ilyesmik.

Jó babavárást.

2013. júl. 8. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!