Kinek mi a véleménye erről a névválasztásról?
Apukám Összejött egy nővel, kb. 10 éve. A nő lánya és én másfél hét különbséggel vagyunk kiírva. Mindketten egy faluban lakunk, mindenki tudja, hogy "mostohatestvérek" vagyunk. Nekik és nekünk is kisfiunk lesz. Mi már az elején eldöntöttük hogy fogják hívni a gyermekünket, szerencsére nagy volt az összhang a párommal ezen a téren. Ők egészen a végéig halogatták a névválasztást és mit ad a sors???? Ugynazt a nevet választották ki múlt héten, mint mi...Pedig nagyon jól tudták, hogy a mi gyerekünk is azt a nevet kapja. Erre a "mostohatestvérem" azt mondta az anyjának, hogy őt nem érdekli, mert nem édestestvérek lesznek a gyerekek. De hogy lehet valaki ennyire fantáziátlan, beszűkült???Ja és azt mondták, hogy azért ezt a nevet választották, mert közel esik a pici szülinapjához, így nem kell 2x ajándékot venni a gyereknek...pffff....
Valamelyik nap jön az anyja hozzánk és azt mondja: Hogy van Zsombor 2??? Na ne már, hogy az én gyerekem legyen a másodrangú...Mi biztos nem fogunk más nevet választani, mert mióta tudjuk a nemét folyamatosan a nevén szólítjuk a gyermekünket...Ti idegeskednétek ezen? Vagy hogy kezelnétek?
Ja, 1-2 napom van a szülésig!
Köszönöm a válaszokat. Az egyik válaszoló beletalált, mert a Zétény is tetszik, de a páromnak az nem!
Gondolkoztunk második néven is, de nem találtunk olyat, ami rövid és jól is hangzik együtt a vezeték és az első keresztnévvel.
Nem változtatunk, az tuti, de ha mégegyszer meghallom, hogy le 1-eskézik vagy főleg 2-eskézik biztos kiverem a balhét.
arra már én is gondoltam, hogy idegesíteni akarnak ezzel és azzal is tisztában vagyok, hogy a mi babánk lesz mindig "lemaradva" szerintük, de úgysem fogm hagyni, hogy lenézzék a fiamat. Komolyan mondom, előre sajnálom a babájukat, na meg persze a miénket is, mert szegénykém nem tehet semmiről.
Valószínűleg ki fogunk találni neki valami becenevet, hogy megint legyen mit lenyúlniuk! :P Szánalmas...
Hát, nem tudom ki fog hamarabb szülni. Mert ő már egy hete bent van a kórházban magas vérnyomás miatt. Amúgy is császár lenne neki, de ma mondta apukámnak az anyja, hogy lehet, hogy még a héten megszülesztik.
Nekem viszont mindenem kész a szülésre, de a babucim még jól elvan. Tehát nem kizárt, hogy nekik hamarabb jön.
Lehet, hogy csak az idegesites miatt csinaltak es nem is ezt a nevet valasztottak.Csak azert mondtak, hogy bantsanak.
Sok a gonosz ember sajnos:(
En nem valtoztatnek.De egy falu kicsi....igy gyorsan terjed a pletyka...jobb ha Te kezded mint mas :D
Mond el mindenkinek, hogy Te talaltad ki a nevet es nem ok.
Jol mondta az elottem szolo.
Köszönöm az érdeklődésed!
A lány szült meg hamarabb pont azon a napon, mikorra én ki voltam írva. Én 8 nappal túlhordtam és az eredetileg választott nevet adtuk a fiunknak és ők is ugyanazt. Azóta is egyfolytában megy a ránklicitálás, de csak ők licitálnak, mi meg nevetünk az egészen.
Olyanokat találnak ki, amit a gyerek nem hogy 3-4 hónaposan, de még egy évesen sem biztos, hogy csinál(pl. jár :D). azt a gyermeket még nem láttam, de mikor itt van apám csaja mindig tiszta irigy és ennek hangot is ad. Apám szerint mindenki a saját lovát dícséri, csak az a szitu, hogy én meg sem szólalok, ő meg jön a mesékkel.:)
Erre számítottam, ez is lett, de komolyan mondom tiszta vicc!!!!:) Ja és nem is bánom, hogy nem választottunk másik nevet, mert nagyon illik hozzá:)
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!