Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8hetes kismama vok, és azt...

8hetes kismama vok, és azt mondta az orvosom hogy hátrahajló a méhem! Ez bajt jelent? 6hetesen még csak a peteszákot, látta! 9Hetesen kell mennem ul. Hangra! Akkor már látni? Szivhangot hallani?

Figyelt kérdés
2009. okt. 13. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

9 hetesen már lesz szívhang. Amúgy én úgy tudom, hogy a hátrahajló méhhel nehezebb a teherbeesés, de ha ez már megtörtént, akkor később semmi hátrány nem származik belőle. Később a baba súlyától a méh "kiegyenesedik" és ugyanúgy funkcionál, mint a "normális".

Ja, és gratulálok!

2009. okt. 13. 11:16
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
6 hetesen már szoktak hallani szívhangot, de persze ha nálad még nem volt, nem feltétlenül jelent bajt, lehet, h a doki volt ügyetlen, vagy később lesz csak szívhangja a picinek. A hátrahajló méh semmiféle hátrányt nem jelent, a teherbeesésnél sem!
2009. okt. 13. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Így van! Én egyszer azt hallottam, hogy a nők többségének valamennyire hártahajló.
2009. okt. 13. 11:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez egy speciális helyzete a méhnek (átlagosan előrehajlónak kéne lennie) de semmiféle problémát nem okoz!! a nők 35-40 %ának ilyen csak van h nem is tud róla.

Nekem egyik babámnál se volt szívhang még 6 hetesen mindkétszer elmondták (több orvos is nézett) hogy nagyon hátrahajló a méhem és hogy állítólag emiatt nem lehet olyan jól behozni az egész kicsi terhességet még a látótértbe.

Hát nem tudom :)

De a köv.héten már volt szívhang :) Én nem bírtam magammal és nem vártam ki a 8-9 hetes következő UH-t hanem eljöttem magánba megnézetni 7 hetesen :)

2009. okt. 13. 11:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Köszi a lepontozást, alapvetően ugyanazt írtam, mint a többiek. Ennek mi értelme van??
2009. okt. 13. 11:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hátrahajló a méhem,ez állítólag nem gyakori,bármelyik doki vizsgált rögtön megjegyezte.Akkor én is megilyedtem,de utánanéztem egy szakkönyvben és ez csak a dokiknak jelent kissebb gondot a tapintásnál,mikor vizsgálnak.Azóta egy 7 hónapos kislány anyukája vagyok,ezzel semmi gond nem volt.9 hetesen már mindenképp kell szívhangnak lennie,de van hogy a doki nem találja,ezzel frászt hozva az anyukára,nekem például 36 hetesen nem találtak szívhangot csak nehezen.Gondolhatod... szóval ne aggódj!6 hetesen még csak petezsákot látni,6-7 hetes kortól van szívhang.
2009. okt. 13. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!