5-6 hetesen már lehet tudni a vérvételből, hogy van-e progreszteron hiányom? Ezt a vizsgálatot a nőgyógyász is kérheti?
Figyelt kérdés
Úgy tervezem,hogy kb. 6 hetesen mennék először orvoshoz. Az előző terhességem 9. hétben sajnos 2 és fél hetes barnázás után missed ab-bal fejeződött be. Ha a doki 6 hetesen elküld laborba HCG szintet nézetni,akkor már kérhetem,hogy nézzünk progi szintet is? Akkor már kimutatja a vérvétel,ha kevés?2013. jún. 14. 17:38
1/5 anonim válasza:
Sajnálom az előző terhesség szomorú végét. Nem vagyok szakértő, és lehet, hogy nem is pont a kérdésedre fogok válaszolni, de amikor hasonló helyzetben voltam, nekem azt mondta a dokim, hogy a progeszteron nagyon relatív, tehát lehet ugyan mérni, de nem biztos, hogy érdemes, mivel ami az egyik nőnek bőven elég, az a másiknak kevés. Ezért inkább a biztonság kedvéért szinten minden esetben ha van barnázás automatikusan adják a Duphastont vagy Uthrogestant nagy dózisban, mert bajt biztosan nem csinál a nagy adag sem, ugyanakkor segíthet megtartani a babát.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Az automatikusan adják az nálam azt jelentette,hogy méga kérésemre sem adták,közölték,hogy nem biztos,hogy attól barnázok,és ennyi! :(
De azért köszi!
2013. jún. 14. 21:11
3/5 anonim válasza:
Jaj... sajnálom. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ahol először voltam - kórház - ott az első doki nem adta, aztán egy héttel később, amikor már sajnos nem csak barnáztam kaptam Duphastonst, és orvost is váltottam. Remélem most jobb tapasztalatod lesz.
4/5 A kérdező kommentje:
3 és fél hét alatt 9 orvosnál voltam,egyik sem adott,de hát mit várjon az ember az sztk-tól... Nem adtam zsebbe semmit! :( Most találtam egy aranyos dokit,remélem vele jobb tapasztalataim lesznek! :) Bár szombaton megjött,azért remélem minél hamarabb sikerül a picúr! :)
2013. jún. 17. 07:38
5/5 anonim válasza:
Nekem ez fura. Pláne, ha volt már két vetélésed azon a két helyen ahol eddig én megfordultam (egyik sztk alapon szintán - Péterfy és SOTE I. Budapesten) tényleg automatikus. Biztosan gyorsan össze fog jönni újra, az alapján, amit írtál, ez tuti nem lesz, hiszen eddig sem volt probléma. A megtartásában pedig biztosan segít ez az új doki. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!