Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5-6 hetesen már lehet tudni a...

5-6 hetesen már lehet tudni a vérvételből, hogy van-e progreszteron hiányom? Ezt a vizsgálatot a nőgyógyász is kérheti?

Figyelt kérdés
Úgy tervezem,hogy kb. 6 hetesen mennék először orvoshoz. Az előző terhességem 9. hétben sajnos 2 és fél hetes barnázás után missed ab-bal fejeződött be. Ha a doki 6 hetesen elküld laborba HCG szintet nézetni,akkor már kérhetem,hogy nézzünk progi szintet is? Akkor már kimutatja a vérvétel,ha kevés?
2013. jún. 14. 17:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajnálom az előző terhesség szomorú végét. Nem vagyok szakértő, és lehet, hogy nem is pont a kérdésedre fogok válaszolni, de amikor hasonló helyzetben voltam, nekem azt mondta a dokim, hogy a progeszteron nagyon relatív, tehát lehet ugyan mérni, de nem biztos, hogy érdemes, mivel ami az egyik nőnek bőven elég, az a másiknak kevés. Ezért inkább a biztonság kedvéért szinten minden esetben ha van barnázás automatikusan adják a Duphastont vagy Uthrogestant nagy dózisban, mert bajt biztosan nem csinál a nagy adag sem, ugyanakkor segíthet megtartani a babát.
2013. jún. 14. 18:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az automatikusan adják az nálam azt jelentette,hogy méga kérésemre sem adták,közölték,hogy nem biztos,hogy attól barnázok,és ennyi! :(

De azért köszi!

2013. jún. 14. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Jaj... sajnálom. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ahol először voltam - kórház - ott az első doki nem adta, aztán egy héttel később, amikor már sajnos nem csak barnáztam kaptam Duphastonst, és orvost is váltottam. Remélem most jobb tapasztalatod lesz.
2013. jún. 14. 21:16
 4/5 A kérdező kommentje:
3 és fél hét alatt 9 orvosnál voltam,egyik sem adott,de hát mit várjon az ember az sztk-tól... Nem adtam zsebbe semmit! :( Most találtam egy aranyos dokit,remélem vele jobb tapasztalataim lesznek! :) Bár szombaton megjött,azért remélem minél hamarabb sikerül a picúr! :)
2013. jún. 17. 07:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem ez fura. Pláne, ha volt már két vetélésed azon a két helyen ahol eddig én megfordultam (egyik sztk alapon szintán - Péterfy és SOTE I. Budapesten) tényleg automatikus. Biztosan gyorsan össze fog jönni újra, az alapján, amit írtál, ez tuti nem lesz, hiszen eddig sem volt probléma. A megtartásában pedig biztosan segít ez az új doki. Sok sikert!
2013. jún. 17. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!