Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek erről? Méhszáj nyílás.

Figyelt kérdés

32 hetes kismama vagyok.Szűk ujjnyira nyitva van a külső méhszájam 29 hetesen 4d-n szóltak,hogy a belső is megnyílt.Az van a leletemre írva,hogy tölcsérképződés.

Az orvos azóta fekvést rendelt el,meg citromfű teát,borozzak,szedjek naponta fél szem aspirint stb.

Régen nem is vizsgálták a kismamák méhszáját.Anyu is mondta,hogy ő még magnéziumot sem szedett,pedig ő is érzett keményedéseket és ùgy volt velem terhes,hogy ott volt a 2 tesóm akikre főzni,mosni kellett.Szóval nem hiszem,hogy sokat pihent.

Nem lehet,hogy már tùl sokat vizsgálgatnak minket és régen is előfordult,hogy valakinek korábban kinyílt a méhszája,de nem is tudott róla és nem is volt belőle semmi probléma?

Nekem nagyon nehéz betartani a fekvést,mert már van egy 4 évesem és vége az ovinak is.Segítségem nincs,mert a mamák messze laknak és még dolgoznak is.

Áhh,szóval nem tudom mennyire szigirúan kell ezt betartani,mert vele meg csak le kéne menni játszótérre,nem tarthatom egész nap a lakásban.

2013. jún. 14. 17:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem 27. héttöl nyitva a külsö és 30-tól a belsö. Szedek magnéziumot. Ha nagyon kemény leülök egy fél órát. Ettöl többet én se tudok a nagyobb miatt. Viszont érzem hol a határ, a kicsit sem kockáztatnám. Régen igaz hogy nem néztek ennyi mindent e most viszont pont ezért megelözhetö egy csomó probléma ha felhívják a kismama figyelmét
2013. jún. 14. 17:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Nézd, én erre csak azt tudom írni, hogy a te döntésed, mit csinálsz, neked kell szembenézned a következményekkel, nem a válaszolóknak, nem anyukádnak...

Tény, régen nem vizsgálták ennyit a kismamákat. Anyukámat sem, a 7. hónapban született meg a bátyám, alig egy kilósan. Miért is baj az, ha ma már időben észreveszik a problémát és lehet tenni ellene?! Jobb lenne, ha koraszülött lenne a kicsi?

Mivel minden terhesség más, hiába példálózik anyukád, hogy bezzeg ő...ez most a te terhességed!

Én még csak nyolc hetes vagyok, egy hete fekvésre ítéltek vérzés miatt. Unom, gyűlölöm, különösen azért, mert a két éves fiam is itt van. Anyukám vett ki szabadságot, hogy tudjon nekem segíteni. Pedig nekem még nem mozog, nem látom a nemét, mégis igyekszem megtenni mindent, mert a magzatnak most csak én tudok segíteni.

Ha azt mondták feküdj, azt nem viccből mondták. Az oviban nincs ügyelet? Én ebben az esetben bepróbálkoznék, hogy még menjen egy kicsit. Senki sem tud szabit kivenni? Ha nem is fekszel egész nap, azért próbálj meg csak minimumot teljesíteni, nehogy koraszülés vagy kórház legyen a vége.

2013. jún. 14. 17:13
 3/7 anonim ***** válasza:
nekem 22. héttől ki volt nyílva a méhszáj a harmadik babámmal. feküdnöm kellett volna de ugye 2 gyerek mellett az lehetetlen, szóval egyáltalán nem tartottam ezt be, napi 6szem magnerotot szedtem. 40+3-ra indították a szülést.
2013. jún. 14. 17:19
 4/7 A kérdező kommentje:
2.válaszoló ne érts félre,én igyekszem betartani amit az orvos mond,eddig tudtam is sokat feküdni smig a kisfiam oviban volt.Most azért sem merem vinni,mert felbukkant a bárányhimlő én meg nem biztos,hogy voltam.Szóval elég nehéz helyzetbe kerültem így és ele vagyok keseredve.:(
2013. jún. 14. 17:27
 5/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Még azt is mondta a doki hogy nem elsö gyereknél ez természetes. Azért vigyázz Magatokra! :)
2013. jún. 14. 17:29
 6/7 anonim ***** válasza:
En kulfoldon elek es itt egyaltalan nem nezik a mehszaj allapotat(a fertozesek elkerulese mitt se es mert nincs szukseg egy egeszseges terhessegnel erre..) Es mindenhol azt latom/hallom/olvaom hogy csak otthon vizsgalnak,nezik a mehszajat, mas orszagokban nem(persze amig a terhessegel semmi gond nincs!).Szerintem ha le is tudsz kicsit dolni az is segit,de ha a kicsi miatt nem tudsz egesznap pihenni az se nagy baj.Ahol csak tudsz ulj le,es ne emelgess es kimeld magad!A hazimunkat a parod vegezze.A sogornom is nyilik mar 20 hetesen,az orvos fekvesre itelte.A 2 kisgyerekere vigyaz(az egyik ovis) es meg dolgozik is,mert ugye valamibol meg kell elni..Es a 2.babaval is mar hamar nyilt de meg is idoben es egeszsegesen szuletett.Sokan nem tudjak megoldani hogy teljesen levegyek a terhet a vallukrol es csak pihenjenek..A sogornomnek ott van az anyja mondjuk..Nekem ha sikerul a masodik baba(4 ev es PCOS mellett sikerult a kicsim) akkor egyaltalan nem lesz segitsegem,csak a parom.De ha a szervezetem hozzaszokik,nem hiszem hogy baj lesz ha a kicst kell majd emelgetnem,ellatnom.Vigyazz magadra es ez a lenyeg!Bocs ha kicsit hosszu lett..:) 30hkm
2013. jún. 15. 01:23
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,igyekszem pihenni amennyit csak tudok.

Utolsó!Igazából nekem is csak a párom a segítségem,mert a szüleink messze laknak tőlünk,meg még dolgoznak is.Hát ez van,csak kihùzom valahogy ezt a pár hetet.Még egy 5 hetet kéne,az nagyon jó lenne.:)

Csak ùgy elgondolkoztam azon,hogy azért nem lehet,hogy ennyivel gyengébbek vagyunk mi mai nők,mint régen.Mert nagyon sokmindenkitől hallom,hogy igen,neki is korábban kezdett nyílni a méhszája.Igaz többedik terhességnél.

2013. jún. 15. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!