Bedagadt a bokám mit tudok csinálni vele?
Mármint vizesedik, azért van bedagadva?
Nekem sajna semmi nem használt. Borogattam, jegeltem, felpolcoltam, falra tettem, hideg zuhanyoztam,petrezselymet rágtam, és mindezek minden nemű kombinációját elkövettem, de sajna nem ment le, csak szülés után.
Bár azt hiszem 13 hetesen talán még nem volt, de amint bejött egy kicsit melegebb idő, azonnal dagadni kezdett, és abba sem hagyta többet :(.
Egy ismerős kismama járt hasonlóképpen, ő a huszonpáradik (22.-24.) hétben. Azt mondta, hogy szépen hűvös vízzel beborogatta, megkérte a párját, hogy masszírozza meg, majd kb. egy órán keresztül felpolcolta, aztán átmozgatta, és este megpróbált polcolt lábakkal, zokni nélkül aludni. Neki másnapra elmúlt.
30 hkm
Polcold fel a lábad a csípődnél magasabbra és tornáztasd is meg: bokakörzés, ha bírod még, biciklizés a levegőben. Ezentúl soha ne ülj ennyit, állj fel sétálni, lábujjhegyre. Ülésnél, fekvésnél polcold fel a lábad. Igyál eleget, kerüld a sót, tarts gyümölcsnapot (amikor csak azt eszel). Mozogj, pl. sétálj legalább napi fél órát kilépősen.
Ha többször előfordulna, menj el dokihoz a panaszoddal (nőgyógy, háziorvos), küldjön vérvételre, esetleg hordhatsz kompressziós harisnyát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!