Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hetes kismama vagyok és...

21 hetes kismama vagyok és két napja dagad a bokám. Mit tehetek ellene, mi miatt lehet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 18:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
nagyjából semmit sem tudsz tenni ellene. Ha nem lógatod a lábad és amikor ülsz felpócolod elvileg jobb lesz, nem fog annyira dagadni, de elmúlni nem fog. Szülésemig dagadtam, a hormonok miatt visszatartja a szervezeted a vizet, és felhalmozódik. Majd elkezd szépen az arcod is dagadni, én szülésre már egy eltorzultfejű, vizeslábú nyomi voltam:)
2009. okt. 8. 18:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A vízvisszatartástól. Sajnos, a kismamák nagy részénél előjön a lábdagadás. Igyál sok folyadékot, ha leülsz, polcold fel a lábaidat! Ha a vérnyomásod rendben és a vizeletedben sincs fehérje, akkor nincs gond. Azért majd említsd meg a dokinak, tudjon róla!
2009. okt. 8. 18:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta az orvos, hogy kevesebb folyadékot igyak, rágcáljak petrezselymet és hogy polcoljam fel a lábam. Amúgy nekem talán 1-2 hónapig volt nagyon vizes a lábam... és nem törvényszerű az sem, hogy eltorzuljon az ember arca.:)
2009. okt. 8. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:
na igen, nekem is mondta a dokim, hogy a 37 fokos melegben max 1,5 liter igyak... okooooos...
2009. okt. 8. 18:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon dagadt a bokám amikor még ülőmunkát végeztem, amióta sokat felrakom a lábam és sétálok naponta legalább 1 órát, azóta egy kicsit lejjebb ment, bár lehet, hogy az is közrejátszik, hogy nincs olyan meleg. Nekem a felpolcolás mellett még a só korlátozását is javasolta a doki, de nem kecsegtetett túl nagy reményekkel, azt mondta, hogy valószínűleg még a szülés után egy két hónappal is dagadni fog és csak fokozatosan múlik el. Mondjuk ezt akkor mondta, amikor az irodából mentem hozzá, egész nap ültem és már megijedtem a saját lábamtól, olyan volt mint egy elefánté, nem volt egyáltalán bokám.

Ha nincs egyéb tünet, akkor meg kell vele barátkozni, csak csúnya, de nem okoz/jelent bajt.

2009. okt. 8. 20:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaitokat. Persze beszélek a dokimmal is.

Remélem minden rendben van/lesz.

Boldog babavárást:-)

2009. okt. 8. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!