36 éves férfi vagyok, a barátnőm pedig 8hónapos terhes, sokat dolgozik. ?Hogy tudnám rábeszélni, hogy inkább pihenjen?
Én most vagyok 8 hónapos, és fekvésre vagyok ítélve, mert fennáll a koraszülés veszélye sok magzatvíz miatt. De a házimunkát ugyanúgy megcsinálom, plusz van egy 3,5 éves lányom, aki mellett nehéz pihenni. De mégis mindent megcsinálok, mert zavar, ha nincs megcsinálva, olyankor frusztrált vagyok. Kb napi 2 óra, amit fekvéssel töltök.
Egyébként ha nincs fájdalma, panasza, akkor had csinálja, majd nem lesz ilyen túlbuzgó, hja meglesz a kicsi, nem lesz ideje se, meg energiája se. Segíts neki amit csak tudsz, neki annyival kevesebb marad. Mást nagyon nem tudsz tenni, ha nem hallgat a szavadra.
Érzi azt mit bir.
Én se birtam megülni a hátsómon,38.hétig dolgoztam (igaz irodában ülőmunka),főztem,mostam,párom sokszor úgy "zavart el" pihenni,hogy majd ő megcsinálja.
A 4-8 hónapig elég aktív voltam, lelkesen csináltam mindent.
Nekem az eleje volt olyan, hogy ha nem hánytam akkor fetrengtem, 10-12 hetesen ha felszálltam a buszra és nem volt hely leülni, akkor már az ájulás szélén voltam.
A 9. hónapban is aktívabb voltam mint az elején, pedig akkor már akkora voltam mint egy bálna.
Csak mondd meg neki, hogy ne fárassza ki magát.
Ja, és segíts!!!! :-)
Ha nem keményedik tőle a pocakja, nincs nyitva a méhszáj, stb, akkor csinálja nyugodtan. :)
Én 38 hetes vagyok, 2 héttel ezelőtt még dolgoztam és akkor költözködtünk.
Költözködésnél emelgetős, pakolós dolgokat nem csináltam, mert olyankor nagyon éreztem, hogy feszül, keményedik a pocakom és azért még nem akartam szülni. :)
De egyébként mászkálást, ügyintézést, takarítgatást csináltam.
Persze ettől függetlenül lehet, hogy ő tényleg túlzásba viszi, Te ismered a feleséged "vérmérsékletét", hogy mennyire hajlamos túlhajtani magát. Ha tényleg úgy gondolod, túlzásba viszi, akkor kénytelen leszel a babára hivatkozni, mert ha nagyon megerőlteti magát, akkor "koraszülés" lehet a vége.
Hozzáteszem, nem lesz már semmi baja a babának, ha most születik meg, de egészségesebb lenne azért ha még maradna bent egy kicsit.
Kérdező, ha olyan típusú, akkor sehogy... emlékszem egy kórházi főnővérre, aki kihordott terhességgel még reggel bejött dolgozni, elintézte a reggeli teendőit, átadta a folyó ügyeket a helyettesének, majd délben átsétált a szülészetre, és délután 4-re meglett a gyerek... teljesen ép, egészséges, sima, eseménymentes szülés... aztán vannak nők, akik az ellenkező végletként már a pozitív teszt után "pihengető" üzemmódba kapcsolnak - na, náluk általában sokkal több a komplikáció, mert meglassul a vérkeringés, és pont akkorra kerül a szervezetük legyengült állapotba (nagy terhesség, szülés) amikor a leginkább szükség lenne a jó erőnlétre.
Szóval általánosságban az a helyes, ha a terhes nő a szélsőségektől tartózkodik, de annyi fizikai aktivítást mindenképp végez, amennyit jó közérzettel tud. (kivétel a veszélyeztetett terhes, ott az orvos tanácsait kell követni, hogy mit lehet, és mit nem).
Azt hittem, 8 éves a barátnőd... Na jó, mindegy.
Semmi baj ezzel. Létrára már ne nagyon mászkáljon, ne most álljon ki az ablakpárkányra ablakot pucolni, de minden mást nyugodtan csinálhat. Egy barátnőm még az utolsó héten is besegített a párjának a műhelyben. Ha nincs semmi baj, egészséges mindenki, akkor nyugodtan csinálhat annyit, amennyi jól esik neki, amennyit bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!