Ha én nagydarab vagyok, és az apuka is, akkor a baba is az lesz?
Szia!
Nem feltétlenül.
Ezekben a családokban,ahol nagydarabok a családtagok,általában az étkezési szokások is befolyásolják ezt.Persze az alkat öröklődő,de ha kiskorban nem engedi elhízni a gyereket a szülő,sokkal kisebb lesz az esélye,hogy elhízott felnőtt lesz belőle.Az én férjem is nagydarab,és nagyon aggódott,hogy a lányunk nehogy olyan kövér legyen mint ő.Hát nem az,sőt.Pedig alakra,az ő vonásait lehet felfedezni rajta.Nekem személyesen nagyon tetszenek a mackós férfiak,persze tudom nem túl egészséges a túlsúly,de akkor is.
Szerintem figyelj rá oda,hogy ne etesd állandóan,és nagy mennyiségű étellel a kicsiteket,főleg ha hajlamot látsz a hízásra.És persze,nagyon fontos az is,hogy mit eszik a gyerek.Én nagyon sok felnőtte ismerek,akik annak örülnek,hogy a gyerek mennyire sokat eszik,és mennyire nagyon hízik,és hogy milyen nagy súllyal születik...stb..
Aztán szerencsétlen gyerekből lesz egy elhízott felnőtt,aminek meg majd ő nem örül.
Nem is értem egyébként ezt,hogy kiskorban a nagy súlynak örülnek,aztán később meg mindenki karcsú akar lenni.Nekem ez valahogy nagyon ellentmondásos.
Nyugi,nem kell hogy nagydarab legyen a gyereked,rajtatok is múlik.
Sok szerencsét hozzá,üdv.
Ez csak rajtatok múlik. A gyereknek az lesz a normális gyerekkorában, amit tőletek lát. Ha Ti finom szaftos húsokat és cukros tortákat esztek, ő is azt fog.
Beszéld meg a pároddal, tudnátok-e életmódot váltani, egészséges ételeket enni (nem arra gondolok, hogy müzlit zöldséggel), és többet mozogni (kirándulni, biciklizni), hogy a gyerek szemében ez legyen a természetes. Könnyen lehet, hogy genetikailag is fogékonyabb lesz az elhízásra, mint más gyerekek, de az életmód iszonyú sokat számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!