Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hüvely ultrahang vizsgála...

Hány hüvely ultrahang vizsgálatnak kell lennie a terhesség első szakaszában?

Figyelt kérdés

2x voltam uh-n az egyik 5hetesen, amikor megtudtuk hogy lesz babánk, és 7hetesen voltunk , most töltöm a 10.hetet,

Amikor voltam akkor azt mondták 4 hét mulva, de most oda vagy a hasi uh-ra?

2013. jún. 2. 16:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer sem volt a terhesség alatt.
2013. jún. 2. 16:08
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem egyetlen egyszer volt, amikor megállapította a doki a terhességet.
2013. jún. 2. 16:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Olyan nincs hogy KELL lennie...amennyit az orvos szükségesnek lát, annyi uh lesz. Nekem a fiamnál pölö legalább 5 hüvelyi volt, mert nem volt biztos, hogy ki hordhatom. Nálunk a 12 heti már hasi.
2013. jún. 2. 16:19
 4/11 anonim ***** válasza:
Két terhességem alatt egyszer sem volt!
2013. jún. 2. 16:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Erre nincs konkrét előírás. Elvileg a terhesség megállapítása hüvelyi ultrahanggal történik, nagyjából a 6., 7. héten. Ennek célja, hogy megállapítsák, nem méhen kívüli terhességről van szó, jó helyre ágyazódott-e be a baba, illetve ikerterhesség megállapítása. De nekem például ezt sima, hasi ultrahanggal végezték, a 6. héten. Aztán a 7. héten volt egy hüvelyi ultrahangom, majd a 8. és 10. héten hasi ultrahang ismét. Aztán a kötelező 12. heti, majd csak ellenőrzés céljából a 16. héten is csinált egy ultrahangot az orvosom. Aztán a 18. héten volt a kötelező.

Ezeken kívül 4D-seken voltunk a 12., 16., 25. héten és a héten, jövő héten megyünk még egyre. (Illetve jön egy kötelező 30. heti genetikai)

Nagyjából egyébként ennyi is az ultrahangok száma a teljes terhesség alatt. Nem valami sok...

29 hkm

2013. jún. 2. 17:20
 6/11 Ananke ***** válasza:
Nekem az elsőn,az a 7.hétbe volt ,és a 10.en. Utána csak sima hasi.
2013. jún. 2. 17:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer sem volt, igaz, 8 hetes voltam, mire kiderült a terhesség. Akkor már hasi UH-val nézték.
2013. jún. 2. 18:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Az előző terhességemnél nem volt, a mostani terhességemnél már kétszer. Igazából szerintem ez doki függő is!
2013. jún. 2. 19:36
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem a 12 hetesen is hüvelyivel nézték, de csak mert hátrahajló méhem van.
2013. jún. 2. 19:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem is hátrahajló a méhem, de végig hasival nézett a doki, nagyon profi és a gép is, mindent pontosan látott azzal is.

Első trimeszterben voltam 5 hetesen, amikor megálapította a terhességet, aztán olyan 9 hetesen és 12 hetesen.

Nálunk a hasi és a hüvelyi uh egy helyen, egy gépen van. Hívd föl a ti rendelőtöket, kérdezz rá, hova kell pontosan menni, mert ezek szerint, mindenhol változó.

2013. jún. 2. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!