Hány hüvely ultrahang vizsgálatnak kell lennie a terhesség első szakaszában?
2x voltam uh-n az egyik 5hetesen, amikor megtudtuk hogy lesz babánk, és 7hetesen voltunk , most töltöm a 10.hetet,
Amikor voltam akkor azt mondták 4 hét mulva, de most oda vagy a hasi uh-ra?
Erre nincs konkrét előírás. Elvileg a terhesség megállapítása hüvelyi ultrahanggal történik, nagyjából a 6., 7. héten. Ennek célja, hogy megállapítsák, nem méhen kívüli terhességről van szó, jó helyre ágyazódott-e be a baba, illetve ikerterhesség megállapítása. De nekem például ezt sima, hasi ultrahanggal végezték, a 6. héten. Aztán a 7. héten volt egy hüvelyi ultrahangom, majd a 8. és 10. héten hasi ultrahang ismét. Aztán a kötelező 12. heti, majd csak ellenőrzés céljából a 16. héten is csinált egy ultrahangot az orvosom. Aztán a 18. héten volt a kötelező.
Ezeken kívül 4D-seken voltunk a 12., 16., 25. héten és a héten, jövő héten megyünk még egyre. (Illetve jön egy kötelező 30. heti genetikai)
Nagyjából egyébként ennyi is az ultrahangok száma a teljes terhesség alatt. Nem valami sok...
29 hkm
Nekem is hátrahajló a méhem, de végig hasival nézett a doki, nagyon profi és a gép is, mindent pontosan látott azzal is.
Első trimeszterben voltam 5 hetesen, amikor megálapította a terhességet, aztán olyan 9 hetesen és 12 hetesen.
Nálunk a hasi és a hüvelyi uh egy helyen, egy gépen van. Hívd föl a ti rendelőtöket, kérdezz rá, hova kell pontosan menni, mert ezek szerint, mindenhol változó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!