Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha 35 (majdnem 36) évesen ez...

Ha 35 (majdnem 36) évesen ez lett az integrált tesztem eredménye, akkor megnyugodhatok?

Figyelt kérdés

1. trimeszter

PAPP-A: 1,11 MoM

NT: 1,1 mm 0,98 MoM

2. trimeszter

AFP: 1,46 MoM

uE3: 1,1 MoM

Total-hCG: 1,33 MoM

Inhibrin-A: 1,99 MoM

Down-kór kockázat (terminuskor): 1:45000

Edwards-kór kockázata (terminuskor) 1:50000

Orvoshoz csak jövő héten megyek, akkor lesz a 18 hetes genetikai UH is.

Ilyen eredménnyel elmennétek magzatvízvételre?

3. baba, a két gyermekünk egészséges.

2013. máj. 30. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Semmiképpen nem mennék magzatvízvételre! Nekem pontosan ugyanez az eredményem lett 30 évesen. :) Azt mondták rá, hogy ez gyönyörű szép eredmény!
2013. máj. 30. 17:17
 2/9 anonim ***** válasza:
tökéletes :))
2013. máj. 30. 17:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Végig azt mondtam magamnak, ha nem jó az eredmény akkor csináltatok másik genetikai Uh-t is azon kívül, amit az orvosom csinál, és bejelentkezek magzatvíz vételre is. De ha jó lesz az eredmény akkor végre megnyugszom. És lám! Még mindig parázok. Látom, ami oda van írva, de alig hiszem el. A 3 terhességem közül ez a legjobb eredmény. És pont ezért hihetetlen számomra.
2013. máj. 30. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem kombinált tesztről van eredményem, ami nagyon jó lett. Most vagyok 38 éves,párom 40, 1 baba. A korunk miatt úgy gondoltuk, hogy bármilyen jó eredményt is kaptunk, ez csak egy kockázatszámítás, ezért megcsináltatjuk a prenatestet.
2013. máj. 30. 17:48
 5/9 anonim ***** válasza:
En 38 vagyok, nekem is 3.baba, nekem a down 1:3794, edwards es patau 1:20000 lett. Nekem azt mondta a genetikus es a biologus is, hogy tokeletes negativ eredmeny, nincs szukseg amniora. Igy en orulok es nem megyek. Te se aggodj!
2013. máj. 31. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:
1 vagyok. Én ilyen szép eredménynél nem kockáztatnám meg azt az 1% vetélési esélyt az amnioval! Szerintem a dokid is ezt fogja mondani! Biztos vagyok benne, hogy makk egészséges a baba, nem szabad "bántani"! :)
2013. máj. 31. 17:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Megint "én". Nekem is a második gyereknél lett ez az eredmény! Az elsőnél, 27évesen nem volt ilyen jó (de az is nagyon jó volt csak nem ennyire). Nem tudom hallottad-e ezt de állítólag (és ez nem mendemonda hanem genetikailag bizonyított tény), hogy minél többedik gyerek annál egészségesebb, nem tudom miért. :p Persze az anyuka meg egyre idősebb ami meg levesz ebből valamennyit de lényeg a lényeg, hogy én nem kockáztatnék semmiképpen sem!
2013. máj. 31. 17:04
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös! Nekem csak down és edwards van a papíron. Mi az a patau?

Mára kicsit lehiggadtam, megpróbálom elhinni, hogy tényleg minden rendben lehet. Számomra hihetetlen ez a terhesség. 2x néztek eddig vérképet, mind a kettő tökéletes volt, pedig még soha életemben nem volt olyan, hogy legalább 2-3 csillagom ne legyen. Nem volt semmi terhességi tünetem, teljesen jól viselek mindent a legelejétől fogva. Most meg ez az integrált teszt. Kislányomnál az edwardsra 1: 5000, a down kórra 1: 660 lett az eredmény. Kisfiamnál csak kombinált teszt volt, de az is ilyen 5000-10000 körül mozgott. És mindez 5 éven belül, tehát akkor sem voltam olyan hűű de fiatal.

Köszönöm szépen a sok megnyugtató választ!

2013. máj. 31. 21:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Bocsanat, csak most lattam, hogy kerdeztel. A Patau elettel osszeegyeztethetetlen betegseg, az ilyen babak tobbsege meg sem szuletik. Remelem minden ok tovybbra is, nd aggodj!

5-os voltam.

2013. jún. 8. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!