Mennyit kell innia a kismamának?
A terhességed legelején a hormonok tombolnak benned, azért jársz sűrün pisilni idővel változik, aztán a végén megint sűrűn kell majd menned.
A napi folyadék beviteled minimum 2 liter legyen.
Én kb 2,5-3 litert fogyasztok napi szinten.
39hkm
a hormonális változás miatt pisilsz többet, el fog múlni
kevesebbet ne igyál, 2 liter egy felnőtt folyadékszükséglete naponta
Köszönöm akkor megiszom a 2 litert max beköltözök a toalettre..(
Férjem csak lesi hogy rohangálok...)
Kell ennyi víz mindenképpen. Én az elejétől rohangáltam állandóan pisilni, először a hormonok miatt, most 30 hetesen a hormonok és amiatt, mert nyom a baba, most nagyon sokat, alig alszom. De sokat iszom, mert kell. Emellé még görögdinnyézek is.
Kérdéshez nem tartozik annyira, de hátha hasznos, 6 hetesen még nem fenyeget a veszély, de később lehetséges a láb dagadás. Erre nagyon sok orvos vagy védőnő javasolja, hogy a végén keveset kell inni, mert megmarad a víz a szervezetben és veszélyes lehet. Ez sem olyan biztos, mert két ellentétes véleményt hallottam. A másik meg pont, hogy sokat kell inni és vízhajtó hatású gyümölcsöt, zöldséget enni. Nálam ez vált be, akkor jön is ki belőlem a víz és kevésbé dagadok és jönnek le a kilók (víz) szó szerint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!