Pozitív tesz után először a nőgyógyásznál mi várható?
6 hetes lehetek
Bocs az elírásést (teszt), ideges vagyok. :)
Köszönöm és gratulálok!
Sajnos már nem tudom lemondani, de legalább tudom, mire számítsak.
Oh, ilyen hamar kell védőnőhöz menni? Valamiért azt hittem, csak a szülés előtt kell megismerkedni vele, és majd utána jön a baba miatt. :)
És a védőnőnél mi várható? :) Ő miket kérdez? Vagy ki is jön felmérni pl. a körülményeket?
Köszönöm a segítséget.
Hozzá én a 10. héten mentem, szerintem nem kell halogatni, főleg hogy ő írja meg a gondozási kiskönyvet, amibe pl. majd gyűjtened kell a pecséteket, hogy később majd megkapd az anyasági segélyt. Felveszi majd a kórtörténetedet is, és érdemes majd összeszedni a családodban és a párod családjában előfordult betegségeket is, mert rá fog kérdezni. Másrészt elmond mindenfélét, mikor milyen vizsgálatra kell menned, tájékoztat szülés felkészítő tanfolyamok indulásáról, stb.
Vizeletvizsgálatra, súlymérésre és vérnyomásmérésre számíts majd. Később haskörfogatot is mér, és a baba szívhangját is meghallgatjátok majd :) Ja és el fog menni hozzátok, megnézni a "körülményeket". (mármint hogy pl. nem düledező falak közé viszitek majd a babát, ilyenek :)
Köszönöm mindenkinek. Most voltam.
Tényleg nem volt még szívhang, de azt mondta, ez normális. 2 hét múlva kell visszamennem.
Jaaaj, annyira izgultam, hogy nem tudtam megmondani, hány éves vagyok. :) Megpróbáltam kiszámolni, mert a születési évemre még emlékeztem, de nem sikerült. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!