Hogyis van ez? Az utolsó mensim 08. 01. -én volt, tehát aszerint már a 9 hetet is betöltöttem, ezzel ellentétben az orvosom szerint - vagyis az ultrahang szerint - 7 hetes és 3 napos hetes vagyok!
Nem te ertelmezed rosszul a dolgokat. A szamitast mindig az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, azon az alapon, hogy 28 naposak a ciklusok es peteeres a menstruacio elso napjatol szamitott 14. napon tortent. Igen am, de ez nem mindig van igy, pl. nalam sem igy volt. Az en ciklusaim 26 naposak es peteeres a 8. napon volt. Ez az egy het kulonbseg pedig a 11. hettol fennall, azaz azota a meresek alapjan a pici mindig egy hettel elobbre jar, mint amennyit a menstruacio alapjan szamolnak. Most vagyunk 28 hetesek (mert adat), de a szamitott csak 27, es szerintem ez a kulonbseg fenn is marad a szulesig. Azert a mensitol szamolnak, mert azt altalaban a nok tudjak, hogy mikor jott meg nekik, mig az ovulacio datuma nem annyira pontos. Ha nalad a peteeres, pontosabban a teherbeeses a 14. nap utan kovetkezett be, akkor a baba meretei alapjan szamolt ido valoszinuleg kevesebb lesz, mint a szamitott. Ez egyebkent nem olyan gaz, mert ugy tudom, a vegen ugyis a baba meretei alapjan hatarozzak meg a szules varhato idopontjat. A lewnyeg ugyis az, hogy egeszseges legyen a baba.
Boldog babavarast!
28 hetes km
Miert nem mesz inkabb integralt tesztre? Sokaktol azt hallottam, hogy az AFP nem mindig ad biztos infot. Ez persze nem a reklam helye, csak egy ajanlat. Egyebkent a 12. uh-n elvileg rairjak a papirra a baba biometriai korat, azaz a mert adatokbol szamolt kort. Nalam pl az alapjan szamoltak, hogy mikor esedekes az integralt teszt masodik vervetele. Gondolom nalad is igy lesz, egyszoval ne izgulj, idoben megtudod.
Boldog babavarast.
28 hetes km (az utolso valasziro)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!