Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek a Renáta név...

Szerintetek a Renáta név c*gányos?

Figyelt kérdés
Most fognak ikreink születni (én vagyok az apa :))) ), mindkettő lány lesz, ha minden igaz, és a nevük az lesz, hogy Dóra Viktóra és Renáta Vivien. Az ismerőseim szerint a Renáta cigányos név, de nekem nagyon tetszik, ráadásul a jelentése újjászületés, és hiszem azt, hogy én és a párom születünk újjá a gyermekünkben. :) Szerintetek is cigányos a Renáta név?
2013. máj. 23. 10:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem sem. Elég sötét környéken lakunk, de az az egy Rencsi kislány, akit ismerek abszolút fehér :)
2013. máj. 23. 11:16
 12/20 anonim ***** válasza:
55%
Én ismerek Dzsenifert aki nem cigány. Nem, számomra akkor sincs olyan, hogy cigányos név. Ilyen erővel a Mária, vagy Noémi is lehetne az, elég sok roma lányt, nőt hívnak így, de ettől nem gondolom, hogy cigányos.
2013. máj. 23. 11:16
 13/20 A kérdező kommentje:
Ahol mi lakunk, itt a Vivienek többnyire fehérek, viszont nagyon sok Renátát ismerek, aki roma. Persze, nem ez alapján fogok dönteni (fogok? már eldöntöttem :D), csak manapság az emberek már mindenbe bele tudnak kötni, még a nevekbe is. Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok, az ismerőseimet meg majd elküldöm a sivatagba kekszet kapálni, ha tovább b*ziskodnak. :D
2013. máj. 23. 11:46
 14/20 A kérdező kommentje:
Nekem is van Jennifer ismerősöm, aki nem cigány, hanem amerikai, és Jennifer-nek írja a nevét, nem Dzsennifernek. Azt viszont el kell ismerni, hogy az ilyen amerikából átvett magyarított nevek (Kevin, Dzsásztin, Dzsenifer, Britni) általában tényleg a romák gyerekeinek a neve... Szerintem józan eszű magyar embernek eszébe nem jutna Britninek vagy Hozéármándónak nevezni a gyerekét.
2013. máj. 23. 11:48
 15/20 anonim ***** válasza:

nagyon szép nevei lesznek az ikerlánykáidnak :)

Szerintem az a lényeg, milyen vezetékné párosul hozzá :D

Mert ha Orsós, akkor cigányos :D

Meg mondjuk a lakatos Mário julio Brendon és az orsós Dzsesszika britni az cigányos :)

Sok boldogságot

2013. máj. 23. 14:36
 16/20 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is Renáta és nem vagyunk cigányok.

Szerintem nagyon szép név, nem bántuk meg, hogy igy neveztük el, annyira illik rá a neve :)

2013. máj. 23. 15:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Kikérem magamnak! A Zsüliett és a Dzsenifer, na az cigányos!
2013. máj. 23. 15:45
 18/20 anonim válasza:

Én is Renáta vagyok és nem cigány :D Sőt egy Renáta nevű cigányt se ismerek :)

Úgyhogy egy oltári nagy baromságnak tartom hogy a Renáta név cigányos :)

Én imádom a nevemet :))

2013. dec. 13. 09:40
 19/20 anonim ***** válasza:
Milyen nagy problémával küzdenek egyesek... RENÁTA vagyok és CIGÁNY! Immár 31-éve!
2014. okt. 6. 11:39
 20/20 anonim válasza:
Haha az utolsó jó volt! Igazi csattanó a végére. Én is Renáta vagyok, van cigány Renáta ismerősöm és szerintem a Renáta egy átlagos, hétköznapi, semleges név. Mint az Anita is.
2015. jan. 1. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!