7 hetes terhesen, passzív táppénz után mit tegyek ha megszünt a munkahelyem?
Szia! Engem 8 hetesen rugtak ki, utána passzív táppénz 3 hónapig, aztán mentem munkanélkülire, 6 hónapra kaptam meg, mondtam, hogy terhes vagyok, mert úgy jött ki, hogy maradt 1 hónapom. Így folyamatos maradt a munkaviszonyom, és a gyedemet a jó fizum után kaptam. (én már 4 éve itthon vagyok...) A lényeg, hogy időben intézkedj.
Boldog babavárást! :o)
Szia!
Ó te szegény,jól jártál te is:(((
A saját helyzetemet tudom neked leírni,de az én gyerekem már 2,5 éves.Mikor a munkáltatóm megtudta hogy terhes vagyok,nem hosszabbította meg a szerződésemet.Határozott idejű volt sajna.Én kicsit idősebb terhes voltam akkor.Kihasználtam a passzív táppénzt,aztán be kellett jelentkeznem a munkanélküli hivatalba,ahol természetesen meg kell mondani a terhességet,hogy ne közvetítsenek ki sehova.Persze a legjobb az lenne,ha el tudnál még pár hónapra helyezkedni,csak ez nagyon nehéz.Nekem nem folyósítottak már ellátást,mert mehettem szülési szabira,aztán t-gyás-ra.De idén változtak a dolgok,és úgy hallottam rossz irányba:(((Én is pár nap múlva szülök megint,és nincs munkáltatóm,a hivatalba vagyok bejelentkezve,nem is tudom mi fog most megilletni,de azzal ijesztegetnek,hogy ugyanannyit kapok majd 3 évig a 15év munkaviszonyommal,mint aki egyetlen órát sem dolgozott.
Eddig még egyetlen ügyintéző sem tudta nekem normálisan elmagyarázni,hogy mi illet majd meg pontosan.
Minden jót nektek,üdv.
Szia!
Nem akarok hülyeséget írni,mert lehet hogy ez is változott,de én tovább voltam passzív táppénzen.Akkor a ledolgozott évekből számolták ki időarányosan,hogy mennyi jár.Talán neked is több mint 45 nap.
Üdv:2-ik válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!