Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lesz igy a gyeddel s a...

Mi lesz igy a gyeddel s a tobbivel?

Figyelt kérdés
Volt masfelev ev munkaviszonyom ugyanazon cegnel 2011 kozepetol mostanaig. ha most olyan munkat vallalok el ahol szwrzideses megbizasban dolgozok tehat alkalmazott vagyok de szabadsag sem jar s itt a havi brutto 120 korul van.. (elozo kn munkaban br 250e )akkor ebbol a munkabol ha elmegyek szulni , mit kapok? ha max 5 honapos terhessig szeretnek dolgozni .. ugye mivel se szabi se tappenz nincs akkor igy mik a kilatasok? annyit tudok ha nm vagyok biztositva terhesseg alatt akkor sok minden nm jar. Munkanelkuli jaradek most 60 nap jar ebbol mar 1 hetvlemwnt s elvileg jun elejen kezdhetnm a melot
2013. máj. 15. 22:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Na most ezt nem nagyon értem. Vagy munkaviszonyban vállalsz munkát vagy megbízásos jogviszonyban, a megbízásos jogviszonyban nem alkalmazott vagy, hanem megbízott. Számodra a munkaviszony szerencsésebb lenne, akkor megkapnál minden juttatást, persze mivel kevesebb a béred sajnos az is kevesebb lenne. Ha jól emlékszem a TGYÁS 70%, a GYED 60%.

Ha volt két év folyamatos biztosításod terhesség előtt akkor megjár minden, ha nincs annyi biztosítás akkor nem jár GYED csak GYES (ami jóval kevesebb)

2013. máj. 15. 22:19
 2/3 anonim ***** válasza:

A gyed is 70%:)

Na, most a tgyás és gyed igénylésnél biztosítottnak kell lenni, vagyis kell lennie munkahelynek vagy álláskeresési járadékban kell részesülj. Mikor szülsz kb?

Lényeg, hogy mindenképp úgy időzíts, mivel táppénzre nem tudsz elmenni, hogy a tgyás igénylésnél még álláskeresésin legyél, de hagyj legalább 1 nap álláskeresésit a gyed igényléséhez is. Vagyis, mikor majd a tgyás megszűnik, vissza kell menj legalább 1 nap álláskeresésire és úgy tudsz majd gyedet is igényelni!

Ami még a lényeg, ha jól tudom, hogy a tgyás és gyed összegének számításánál, a több mint 30 nap a megszakítás, vagyis több mint 1 hónapot nem dolgozol sehol, akkor a 30 nap előtti jövedelmet már nem számítják bele a gyed összegének számításánál. De ennek még utánanézek.

2013. máj. 16. 07:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, ha 30 napnál több megszakítás van a munkahelyek közt vagy több mint 30 nap telik el, hogy bejelentkezel álláskeresésire, akkor a megszakítás előtti jövedelmet nem számítják be a tgyásba és gyedbe!
2013. máj. 16. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!