Ha a Down és Edward szindrómára a számított kockázat 1:10000-hez, és negatív az eredmény, az mennyire jó?
persze h jó !! ez alacsony kockázatot jelent!!....1 a 10 000 hez h beteg a baba....
szerinted ez nem jó szám ??
De, én is jónak látom, persze, de meglepődtem, mert sehov nem írtak tartományokat, hogy most mikortól lenne rossz? És nem tudok mihez viszonyítani, mint más laboroknál.
ÉLetkorfüggő kockázat: 1:996
A béta-HCg szintem 27.8 mUml 0.69 MoM
PAPP-A: 6.7 yg/mL 0.8 MoM
Nem igazán tudom értelmezni ezeket, és nem áll mellettük referencia tartomány sem. Ezek jók? 12+0-n
Értékeltem volna, ha bővebb magyarázatot írnak mellé, de csak néhány számot kaptam, meg hogy negatív aminek örülök, csak ugye ezek esélyek. Nincs mitől félnünk most, ugye?
10.000 ilyen eredményü gyerekböl 1 születik betegen.
1:150-töl küldenek el további vizsgálatokra, de még ha 1:50 hez sem tuti hogy beteg a gyermek.
Amúgy sokmindentöl függ, sajnos Mo-n nem hisznek benne, hogy a kor is rizikó tényezö és ezt sok helyen nem veszik bele. mert ezt a vér, az UH , kor és családfa alapján nézik és kalkulálják ki. valahol csak vér és UH-t néznek és akkor magasabb érték lesz. De ilyen eredménynél még ha 40 éves vagy sem ront túl sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!