Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhes vagyok és kb....

8 hetes terhes vagyok és kb. ma déltől lázas. Hónaljba mérve 37,8 szájba mérve 38.3. Vettem fürdőt, meg 1 szem rubhofent, de cseppet sem vitte le. Mit tehetek még? Hagyjam magától elmúlni?

Figyelt kérdés
2013. máj. 13. 18:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Vizes borogatás, homlokodra. Illetve bal kéz jobb láb. Én 22 hetesen voltam himlős 38.5 fokos lázzal. Szerencsére nem lett a babának baja. Nálam is ez vált be.
2013. máj. 13. 22:02
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Sajnos semelyik paracetamol tartalmú szer nem vitte le. Már pár órára rá elérte a 38,3-at. Az ügyeletes dokit is felhívtuk, aki, azt mondta, hogy aspirint ő nem ad be kismamának. Csak a hideg vizes borogatástól ment le 38 alá. Csak az a baj, hogy az nem sokáig tart és mikor elaludtam éjszaka 2 óra múlva 38,9-re ébredtem. Még mindig felkúszik néha 38 fölé, de a vizes borogatás 5 perc alatt leviszi. Nem tudom meddig fog ez tartani, mert már nagyon fáradt vagyok.
2013. máj. 14. 17:11
 13/18 anonim ***** válasza:

dr. Hamvas Ferenc: "Terhesség alatt milyen fájdalom- ill. fejfájáscsillapítók használhatók, illetve mit használjunk lázcsillapításra gond nélkül?

Algopyrin, Quarelin, Demalgon nyugodtan használható fájdalomcsillapításra, Algopyrin, Kalmopyrin, Aszpirin, Panadol, Rubophen pedig lázcsillapítóként.

én aspirint szedtem, és semmi bajunk.

2013. máj. 14. 17:21
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, ez nagyon hasznos volt.
2013. máj. 14. 19:14
 15/18 anonim ***** válasza:
Sógornőmet műtötték 12 hetesen és utána algopyrint szedhetett, de csak mértékkel, ha nagyon fájt.
2013. máj. 14. 21:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem is az algopyrint mondták,10-11 hetesen.....és az hatékony is!
2013. máj. 15. 07:52
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Végül kalmopyrint vettem be ez végre használt.
2013. máj. 15. 20:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Úgy olvasom elég sokat voltál lázas, és elég magas lázzal. Lett végül valami baja a babádnak (azóta gyermekednek)?

Én 10 hetesen kaptam el valami durva nàthát, amikor mértem 37 fölé nem ment, de éjszaka nem nagyon mértem, pedig nem voltam jól. Napközben nem volt lázam, de a rossz közérzet 2-3 napjg is eltartott. Én semmit sem vettem be, mert a védőnő, háziorvos és gyógyszerész sem javasolta. Már nagyon bánom. És sokat aggódok. 16 hetes terhes vagyok, úgyhogy messze még a vége, és nagyon izgulok hogy bajt csináltam. Remélem olvasod még, ha igen kérlek válaszolj nekem.

2023. máj. 22. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!