Mik az első lépések ha a teszt szerint terhes vagyok? Mikor menjek orvoshoz?
Kb. 6-7 hetesen érdemes menni, mert akkor az ultrahangon már hallható a szívhang :) Az utolsó menstruációtól számolják a terhességet.
Jó esetben ott a rendelőben megtudsz mindent, mik a következő lépések: védőnő, kiskönyv, vérvétel, stb.
Boldog babavárást kívánok!
Leírom, hogy nekem hogy volt, de ez is városonként változik.Ez szegedi infó.
1.) felhívtam a dokimat, adott egy időpontot
2.) Neki nincs uh-ja ezért tapizással megállapította, hogy kb 6-7 hetes terhesség lehet
3.)Elmentünk az első uh-ra és kaptunk egy igazolást a terhesség valósságáról
4.) Megkerestem neten, hogy ki a körzeti védőnőm, felhívtam és megbeszélem vele egy időpontot, amikor kiállította a kiskönyvet, de ezt megmondta őszintén, hogy csak a 10. hét után szokták.
5.) elmentem a háziorvoshoz, mert senki nem erőltette a vérvételt, én pedig szerettem volna és csináltattam hepa-szűrést, aids- tesztet, vizeletvizsgálatot stb, amit a kp. terhesgondozóban nem fogadtak el, hanem újra levették 2 hét múlva. Mindegy
6.)10. héten mentem még egy uh.ra, akkor már crl-t(ülőmagasság) is tudtak nézni. + kaptam időpontot genetikai uh-ra a 12. hétre
7.)Felhívtam a védőnő által megadott telefonszámon a központi terhesgondozót, rögtön azt kérdezték, hogy mennyi idős babás vagyok és annak megfelelően adtak időpontot.
Nos, nagyjából ez a váza az első 12 hetemnek. Persze mindez megfűszerezve rengeteg aggodalommal és örömmel, boldogsággal, amikor láttam a kis Babókámat.24 hetes km
uuhhh
van feladat...de gondolom majd minden megy magától és a doki elküld ahova kell.
köszönöm szépen a válaszaitokat:)
Nálunk egy helyen van minden: nőgyógyászat, terhesgondozás-tanácsadás, ultrahang, mindez az sztk-n belül, tehát vérvételre, ekg-ra sem kell messzire menni. És sosem kell túl sokat várni sehol. Csak a háziorvos és a fogászat van máshol.
Azért jó a védőnőhöz menni elsőként, mert ő mindenben tud segíteni, mindennek elmondja a dolgok menetét, nem kell össze-vissza szaladgálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!