Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mért nem javasolja pár orvos...

Mért nem javasolja pár orvos a magzatvédo vitaminikat? Milyen érvek szolnak a vitaminok ellen?

Figyelt kérdés
én szedtem mind2 terhességem alatt ,csak érdekelnének a válaszok. Ti milyen rosszat hallotatok roluk ?
2013. máj. 11. 17:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is szedtem, de amit ellene hallottam az csak az hogy "óriás" baba születik tőle. Volt egy nő ismerősöm, túlzásba esett a szedéssel, tömte magába és 5kiló körüli volt a baba. Szerintem jó ha szed az ember, főleg ha gyenge a szervezete, vagy van vmilyen betegsége, de nem szabad túlzásba vinni.
2013. máj. 11. 17:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem az orvosom az első trimeszterben ajánlotta a magzatvédő vitamint. Utána a másodiktól csak sima Centrumot szedtem, a doki szerint ugyanazok a vitaminok vannak a magzatvédőben is, csak eladják sokkal drágábban, mint egy általános multivitamint.
2013. máj. 11. 17:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Károsnak szerintem egyik orvos sem tartja. Csak valaki úgy gondolja, hogy pénzkidobás és felesleges, üzlet az egész.

De pl. folsav az mindenképpen kell már a fogamzás előtt, olyan dokival még nem találkoztam, aki arra azt mondta volna, hogy hülyeség.

2013. máj. 11. 18:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha egészségesen táplálkozik valaki, teljesen felesleges, mert egyebkent is bejut minden vitamin es ásványi anyag. Ezenkívül a szintetikus ám előállított vitamin kevésbé hatékony, mint a termeszetes.
2013. máj. 11. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy hallottam, hogy nagyon megnőhet a baba... hallottam olyan orvosról, aki azt mondta a kismamának, hogy nem vállalja a szülést, ha szed vitamint, mert nem tud kezeskedni a babáért...
2013. máj. 11. 20:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem az a tapasztalatom, hogy elsősorban az idősebb, régebbi elveknél leragadt orvosok ellenzik a vitamint, mert hogy szerintük egészséges táplálkozással ki lehet váltani a szedését (bebizonyosodott, hogy ez nem feltétlenül igaz, ráadásul főleg ebben az országban elég ritka, az igazán változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás, mert nem csak a zöldség és a gyümölcs fontos, de pl hetente többször kellene tengeri halat is enni, ami a magyar lakosságra nemigen jellemző).

Van aki azt mondja, hogy óriásbébit "növeszt" a vitamin, erről már rég bebizonyosodott, hogy nem igaz.

Nekem is azt mondta egy orvos, hogy ne szedjem, de nem fogadtam szót, mert nem akartam kockáztatni. Nem lett óriásbébim, sőt. :)

2013. máj. 12. 07:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Nekem sem lett oriás bébim :) Az egyik 2,90 kg 49cm,a másik 3,30 kg 50cm. femibiont szedtem elejétol a véggéig.

Azthittem valami más dolog is van ami miatt eggyesek nem ajánlják,énis csak errol tudtam :)

Koszonom a válaszokat

2013. máj. 12. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!