Mikortól lehetek veszélyeztetett terhes, ha olyan
munkahelyen dolgozom, ahol hajolni és emelni kell?
Figyelt kérdés
5 hetes kismami
2008. jún. 16. 17:00
1/6 anonim válasza:
Amint a nődokiddal megbeszélted!Ő bármikor ki tud írni ha szeretnéd!
28 hetes kismama
2008. jún. 16. 17:01
2/6 anonim válasza:
Szia!
En a kereskedelemben dolgoztam mikor terhes voltam a lanyommal, ugyhogy tudom mirol beszelsz. En csak a 20. heten mentem tapenzre, de akkor is csak azert mert magzatvizvetelen voltam, es onnantol nem elmelhettem.
2008. jún. 16. 17:02
3/6 anonim válasza:
elvileg az elejétől, de azt a doki és te tudod mérlegelni, de nem szabad kezenként 5 kilónál többet emelni, ha ezmellett még probléma is van akkor azonnal táppénz, vagy a főnök ha megengedi könnyebb munkát is adhat, de ne kockáztass, mert most a napi 8 óra is 10 inkább és a 10 kiló is 15 mert úgyis elbírod..szóval itt mérlegelni kell, de utólag nagyon rossz lenne ha ez okozna bajt..mielőbb menj dokihozés mondd el mi a munkád, aztán ő eldöntheti, de kérheted a táppénzt te is.
2008. jún. 16. 17:03
4/6 anonim válasza:
A terhes nőket a tehesség alatt olyan munkakörbe kell helyezni-illetve olyan munkát végeztethet veled a főnököd- mely nem veszélyes a terhességedre. Ha úgy érzed, kérj könnyitett munkát. Köteles neked azt biztosítani...
2008. jún. 16. 17:12
5/6 anonim válasza:
Igen ez így van ahopgy előttem mondták,de addig nem érdemes szólni amíg nincs meg a kiskönyved mert kirughat!Addig nem véd semmi,hiába vagy terhes-sajnos ilyen a jogszabály,tehát próbáld kibírni és óvatosan csinálni a dolgokat amíg nincs kiskönyved-csak azért mert nem biztos,hogy ennyi idősen már megvan.Amúgy 12hetes korodig vagy köteles szólni a főnöködnek.Ha megvan a kiskönyv,a dokid bármikor kiírhat,sőt sztem ki is fog ha elmondod mivel foglalkozol.36hetes kismama
2008. jún. 16. 17:34
6/6 anonim válasza:
Szia!
A kiskönyvnek semmi köze a dologhoz.
Azt amúgy sem vagy köteles mutogatni a munkáltatódnak,semmi köze hozzá.Ha dokihoz mész,kapsz egy leletet a terhességről,azzal tudod bizonyítani.Nem függvénye hogy legyen könyved.Az meg,hogy kirúghat-e a szerződésedtől függ.
Ha határozott idejű,nem köteles hosszabbítani akár terhes vagy akár nem.Sajna ezt tudom,mert így jártam.
Menj táppénzre akár holnaptól,ha úgy érzed.Ne kockáztasd az egészségeteket,mert ennyit semmilyen munka nem ér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!