Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, de mi legyen?

Terhes vagyok, de mi legyen?

Figyelt kérdés
Ma derült ki hogy terhes vagyok, de 3 hónapja nem dolgozom. Mivel nincs munkaviszonyom így nem fog járni gyed függetlenül attól hogy elötte 1,5 évig folyamatos átlag nettó 200 ezres fizetésem volt? ? Nem tudom be merjem e vállalni, pedig ugy örülök neki. Keressek valakit aki felvesz, 2 - 3 hónapra dolgozni s onnan menjek el?( szinte esélytelennek tartom)... Milyen támogatásra számíthatok így a szülésig, szülés után egyáltalán?
2013. máj. 7. 16:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
a gyed a vége, szerintem tgyás és a többi jár, én így tudom
2013. máj. 7. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem reménytelen a helyzet, én 6 hetes terhes voltam amikor munkahelyet váltottam. Tehát vannak olyan cégek,vezetők akik felvesznek annak ellenére(vagy azzal együtt is), hogy elmondod nekik az interjún, hogy kismama vagy.

2013. máj. 7. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:
2013. máj. 7. 16:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Oké kell hozzá egy kis szerencse is de nem reménytelen! A tesóm akkor szabadult a suliból amikor kiderült ,hogy terhes és jó kellett ismerős hozzá de felvették olyan helyre ahol megbeszélték ,hogy 6 hónapot ledolgozik és akkor mindenki jól jár mert pont annyi idő mulva akart vissza menni egy nő a gyesről és így mindenkinek jó volt!hátha te is találnál valami hasonlót én szurkolok!
2013. máj. 7. 16:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok. nekem mai nappal szűnt meg a munkaviszonyom a felmondási idő után. Úgy láttam a jogszabályban, hogy a szülés idején kell, hogy biztosított legyél. Biztosítottnak számít az álláskeresési támogatás is. Én vagy nem kérem szülésig az álláskeresési támogatást, majd csak akkor, hogy legyen biztosításom, vagy kérem és szülés előtt bejelentem magam a családi vállalkozásunkba. Ezt még kigondolom, átszámolom, hogy hogyan járnék jobban. Nekem netto 300 felett volt a fizetésem és a gyed kalkulátor szerint, ha szülskor álláskeresési támogatásban részesülök még úgyis a legmagasabb Gyedet fogom kapni.
2013. máj. 7. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!