Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt valakinek olyan, hogy a...

Volt valakinek olyan, hogy a terhesség elején 6-7. hétben a barnázás oka a beágyazódás volt?

Figyelt kérdés
Nekem azt mondta a dokim, hogy folyamatosan ágyazódik be a baba és ez okozza ezt a barna folyást. Volt valakinek hasonló?
2013. máj. 5. 07:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Hat, amit itt beagyazodasnak szoktaknevezni, az a 3. heten van es ha megtortent, vagyis a zigota befurta magat a mehfalba, akkor kezdodik a hcg es sargatest hormonok termelese.

A dokid konketan nem tudja, h miert barnazol, ilyen pici korban ezt nehez lenne megmondani. En 5-tol 11. hetig barnaztam/vereztem. Nekem is mondott ilyesmit is, de sok mas oka is lehet... A dokid a placentaciora gondol konkretan: a mehlepeny fejlodesenek es mehfalra tapadasanak folyamata, ilyenkor a tapado lepeny megbontja a mehfalban talalhato ereket es rajuk csatlakozik. Ez jarhat verzessel.

De gyakori ok meg a nem kielegito sargatest mukodes, a lepeny mely tapadasa (ilyenkor a mehszajra no) is. A dokim szerint kb 20 fele oka lehet, ilyen kis korban egyiket sem lehet alatamasztani vagy megcafolni...

Tartsd be amit a dokid mondott es nem lesz baj! (fekves, gyogyszer...)

2013. máj. 5. 08:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Szedek Duphastont a sárgatest hormon miatt, pihenek sokat. De azt veszem észre, minél inkább telnek a napok, annál inkább van ez a barnázás. Lehet hogy tényleg ahogy nő a méhem, illetve benne minden, attól van.

Mégegyszer köszönöm a választ.

2013. máj. 5. 08:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt. De csak másfél napot.
2013. máj. 5. 08:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Azonnal válts orvost!!!

Ilyenkor már régen befejeződött a beágyazódás!

Viszont egyáltalán nem jó jel, hogy progeszteron pótlás ellenére is tart a barnázás.

Másik orvos és alapos uh diagnosztika szükséges, mert ilyen esetekben komolyabb baj szokott a háttérben állni, és nem szabad azzal megelégedni, hogy az orvos adott egy megnyugtatónak tűnő választ,ami ráadásul oltári nagy baromság is...

2013. máj. 5. 08:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is szedem a duphastont,mert barnáztam a 8. héttől.kb 4-5 napig még barnáztam,hiába szedtem a duphastont.Gondolom akkorra állt át a szervezetem.Nekem vérömlenyem van.
2013. máj. 5. 09:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát, az tutifix, hogy 6-7 hetesen már rég be van ágyazódva, azért nem barnázhatsz. Ellenben lehet sáratest hiány (ezt látom, kezelitek), lehet mióma, ciszta, haematóma, jöhet vérzés a méhszájról stb... Nekem rendszeresen volt a terhesség alatt, hol több, hol kevesebb. Az okát nem tudták megmondani, nem haematóma volt, az fix. Pótlást csak a 12. hétig adnak,így nálam az is elmaradt, a korábbi vérezgetésekről én hülye, elsőterhesen, azt hittem, hogy normális. Merthogy másnak is volt. Na mind1, a gyerek megvan,egészséges.De érdemes kideríteni az okot.
2013. máj. 5. 09:44
 7/7 anonim ***** válasza:
A beágyazódás a peteérést követő 7. napon történik, tehát mire megtudod kb. rá egy hétre, hogy terhes vagy, már rég megtörtént a beágyazódás. Szóval 6-7 hétben ez nem az.
2013. máj. 5. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!