Ki volt hasonló helyzetben terhesség alatt, aki azóta már meg is szült? Volt (van) valami probléma a babával?
Szia!
Nekem a védőnő meg a doki teljesen másképp magyarázta ezt a dolgot. Én A Rh negatív vagyok, a párom vagy A vagy AB pozitív (nem emléxik rá) A terhességem alatt mindig negatív lett az ellen anyag szűrés, de mivel A Rh pozitív-os lett a babám ezért kaptam a szülés után anti D injekciót. Nekem úgy mondták, hogy csak annak veszélyes ez az egész aki negatívos, mert nincs jelen a szervezetében ez Rh gén. Ez az Rh valami majomtól származó gén és a majom nevének a rövidítése ez az Rh, ez bizonyítja, hogy a majmoktól származunk, de az emberek 20-30%-nak nincs jelen a szervezetében ez a gén, ezért ha a bébi szervezetében jelen van az anya szervezete idegen anyagnak fogja tartani és ellen anyagot termel ellene. De ez a terhességet nem befolyásolja, csak a szülés közben keveredik a baba vére az anyáéval és ezért adják a szülés után az injekciót.
Én is úgy tudom, hogy még terhesség alatt kaphatsz inkekciót, ha olyan azérték. Ha még "elmegy " kategória, akkor csk szülés után 48 órával, hogy a követekző babával ne legyen gond.
Nálunk és vagyok A-, féjrem B+, lányunk B- lett, de nem volt ellenanyag.
Most 18 hetes vagyok, eddig negatív az ellananyag.
2.vagyok
Télleg csak akkor van baj, ha az anya negatív a baba meg pozitív.
Most jut eszembe, hogy én pozi vagyok, első babám meg negatív, és semmi sem volt! Ilyenkor nincs baj.
A 8:41 es válaszolónak van igaza! Az előtte szólók összekeverték az RH- az RH+ -al!
Én RH - vagyok a férjem RH+! A baba RH+ lett így kaptam egy szurit a szülés után. Ha a baba is RH - lett volna mint én, akkor nincs szuri. Vagyis semmi nincs.
De neked már most termeli az ellenanyagot a szervezeted, ezrét kezelés kell.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Én is azt olvastam, hogy csak Rh- anyáknál van ez. Ezért nem is igazán értem, hogy nálam ez miért van, mert én Rh+ vagyok. Azért a következő vérvételen rákérdezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!