Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jó genetikai eredmények után...

Jó genetikai eredmények után menjek amnióra? A dokim hajtogatja, hogy kellene!

Figyelt kérdés
Két hete lettem 35 és 17 hetes vagyok, voltam 12. heti kombinált szűrésen (uh+vérvétel) és 16. heti integráltan is az Istenhegyi úton. Mindkettő jó eredmennyel, negatívan jött vissza. 16. heti után a down kor esélye 1:35000. A dokim szerint pedig mégis el kellene mennem amnióra, hogy biztosra menjünk, hátha becsúszik valami hiba. Félek tőle, mert 3 vetélésen vagyok túl. De a dokim szerint nem lehet baj. Szerintetek?? Létezik az, hogy valakinek ilyen jó eredménnyel mégis beteg a babuci? Mit tanácsoltok, mit tegyek??
2009. szept. 28. 11:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

szerintem ennyire azért ne legyen óvatos a dokid!! A magzatvízvételről statisztikailag nincs nagy hibaszázalék, de jó tudni, hogy azért még így is jópár végződik vetéléssel!

2009. szept. 28. 11:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mennék. 3 vetélés után meg tutita nem mennék. A Down-kór esélye 1:35000, a vetélés veszélye meg 1:100. Azt hiszem, ez magáért beszél. Ráadásul nem is indokolt az amnio, a jó eredmények miatt. Czeizel Endre írta a könyvében (Születésünk titkai), hogy sok pár járt már így: a nagy nehezen, akár lombikkal összejött babájukat sajnos elvesztették a vizsgálat miatt.

Én nem tenném. De te döntesz.

2009. szept. 28. 11:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Ne menj! Ha a dokid besértődik, ám legyen! De én sem kockáztatnék!!
2009. szept. 28. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam hasonló volt, én 37 évesen szültem...minden eredményem klassz,genetikai UH,vér eredmények és megtagadtam az amniot,akkor a dokim kiselőadást tartott nekem,hogy mennyire felelőtlen vagyok,Down-t emlegetett minden 2. mondatában...akkor váltottam nőgyógyászt.

Egészséges gyerekem született,de addig folyamatosan bennem volt,hogy "mi van,ha..."de most már utólag okos vagyok,szerintem érzed,hogy kell-e neked az amnio,bízz a megérzéseidben és ne menj el,ha rossz érzéssel tennéd!

2009. szept. 28. 12:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Menj el 4 DS uh-ra. Ott is látnak mindent.
2009. szept. 28. 13:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én 32 éves vagyok. Voltam amnión, mert a kombi tesztem 1:201 lett. Az Uh semmit nem találtak. Nem fájt, és én Hajdú Krisztinábál voltam, aki mint tudjuk a legjobb genetikus. Én azt mondom, hogy jobb félni, mint megijedni... Hajdú Krisztinél még senki nem vetélt el.A mávban van, kedden, csütörtökön, de az Istenhegyin is megtalálod. Hidd el, én sem akartam, de beteg babát sem, igy visszagondolva nem bánom az amniót. 37 hetes kismama
2009. szept. 28. 13:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam 4 markeres teszten debrecenbe. Ott elmondták, hogy mik az esélyek. Nagyon jó kockázatbecslést mondtak. Viszont így is kérhettünk volna amniot, mivel a párom betöltötte a 45-öt. Nem kértünk. Mivel 1:100-hoz az esélye, hogy elvetél a kismama emiatt. Azt viszont vedd figyelembe, hogy ez csak kockázatbecslés(1:35000). Az amnio pedig tuti eredményt ad. Beszéld meg a pároddal.

31km

2009. szept. 28. 14:08
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy elmondtátok a véleményeteket. Én is a Hajdú Krisztinánál voltam a 12. heti uh-gon. Az ő véleménye az uh alapján, hogy egy 'beteg, down kóros gyerek nem így néz ki'. Szerinte, ha a vér eredmény jól jön vissza, ne is menjek még csak további tesztekre sem, nemhogy amniora. Ettől függetlenül ez nagyon nehéz döntés!
2009. szept. 28. 14:46
 9/9 anonim ***** válasza:
13:42es vagyok. Halgass a Krisztinára. Ha ő azt mondja nem szükséges, akkor az úgy is van. Nagyon nagyra becsülöm őt, és tisztelem is. Amikor az amniómat csinálta, nagyon kedves és türelmes volt, pedig vagy 30-an vártak még kint. Ő az a genetikus, aki nemcsak érti, de szereti is a szakmáját. Sok sikert.37 hetes kismama.
2009. szept. 28. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!