Jó genetikai eredmények után menjek amnióra? A dokim hajtogatja, hogy kellene!
Szia!
szerintem ennyire azért ne legyen óvatos a dokid!! A magzatvízvételről statisztikailag nincs nagy hibaszázalék, de jó tudni, hogy azért még így is jópár végződik vetéléssel!
Én nem mennék. 3 vetélés után meg tutita nem mennék. A Down-kór esélye 1:35000, a vetélés veszélye meg 1:100. Azt hiszem, ez magáért beszél. Ráadásul nem is indokolt az amnio, a jó eredmények miatt. Czeizel Endre írta a könyvében (Születésünk titkai), hogy sok pár járt már így: a nagy nehezen, akár lombikkal összejött babájukat sajnos elvesztették a vizsgálat miatt.
Én nem tenném. De te döntesz.
Nálam hasonló volt, én 37 évesen szültem...minden eredményem klassz,genetikai UH,vér eredmények és megtagadtam az amniot,akkor a dokim kiselőadást tartott nekem,hogy mennyire felelőtlen vagyok,Down-t emlegetett minden 2. mondatában...akkor váltottam nőgyógyászt.
Egészséges gyerekem született,de addig folyamatosan bennem volt,hogy "mi van,ha..."de most már utólag okos vagyok,szerintem érzed,hogy kell-e neked az amnio,bízz a megérzéseidben és ne menj el,ha rossz érzéssel tennéd!
Én is voltam 4 markeres teszten debrecenbe. Ott elmondták, hogy mik az esélyek. Nagyon jó kockázatbecslést mondtak. Viszont így is kérhettünk volna amniot, mivel a párom betöltötte a 45-öt. Nem kértünk. Mivel 1:100-hoz az esélye, hogy elvetél a kismama emiatt. Azt viszont vedd figyelembe, hogy ez csak kockázatbecslés(1:35000). Az amnio pedig tuti eredményt ad. Beszéld meg a pároddal.
31km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!