Az első vizsgálatnál mit csinál a nőgyógyász?
Szia!
Én 7hetes terhes voltam,mikor elmentem a dokihoz.Azt mondták elöbb nincs értelme,mert ugyse látszik semmi!Egyébként a nőgyógyász tudja hova kell nyulni,hogy ne legyen baj!Nekem hüvelyi uh-t csinált és megmutatta a picikémet,nagyon nagy élmény volt!:)
6-7 hetes terhesség előtt nem érdemes elmenni, mert nem nagyon lát semmit. 5 hetesen esetleg petezsákot, szívműködés nélkül. És úgyis visszahív két héttel később a szívműködés miatt.
A hüvelyi vizsgálat nem fáj, nem kellemetlen, és nem meg el tőle a baba. A hasat kicsit megnyomkodja, kitapintja a méhet, hogy mekkora.
Azt mondják, van olyan kismama, aki ettől elvetélt. Nem tudom. Én mindenesetre épp ezért direkte olyan orvost kerestem, aki nem nyomkod és nyúlkál feleslegesen. Még ő is kitapintotta a méhemet, de nem erősen, és egyáltalán nem fájt. A babám megmaradt. :-)
Én menszi szerint a 7. héten mentem. Már jól érezte, hogy megnőtt a méhem, hasi uh-t csinált, már láttuk hogyan pulzál a szíve, és 3mm volt a kis drága!!
De azt mondta, kisebb, mint kellene, a papírra azt írták 5hetes. Tehát betöltött 5 hét, azaz a 6. Ezelőtt biztosan nem érdemes menni. Inkább várj pár napot, minthogy aggódj: azért nem vert még a szíve, mert hamar mentem, vagy van valami baj?
Gratulálok! Kívánom, minden rendben legyen!
Én is 5 hetes vagyok. Úgy döntöttem, hogy a 7. hét után megyek, a dokim szerdán rendel, akkor 7 hetes és 3 napos leszek. Nálunk ráadásul csak hasi UH-ot csinálnak, így akkorra legalább már jó eséllyel lesz szívhang. Ha mégsem, akkor úgyis 1 hét múlvára visszahív.
Szerintem, várj még 2 hetet.
én is 7-8 hetesen akartam menni, de barnázni kedtem a 6. héten, ezért elszaladtam akkor gyorsan.
Már volt szívműködés is!
Hamarabb nincs értelme menni, csak feleslegesen dobod ki a pénzt, ráadásul ha nincs szívhang, akkor még két hétig feleslegesen stresszeled magad.
23 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!