33. hétben lévő kismama vagyok és ma orgazmus után fájt az egész méhem, alig tudtam mozogni, a babóm szinte megmerevedett és kidugta a kis testét, mindez vagy 20 percig tartott, még nem volt így, hogy fájt volna utána, inkább szüneteltessem?
Szia.Mi is pont annyi idősek vagyunk mint ti és nekem is volt mostanában ilyen problémám...mi megbeszéltük a párommal, hogy nincs úgy értelme együttlennünk, ha fáj utána valamim,ezért inkább kihagyjuk ezt az időszakot:(
Boldog babavárást!
Szia!
Az orgazmus közben oxitocin termelődik, ami a méhösszehúzódást okozza.
A szülést is ezzel indítják, infúzióban.
Túlhordás esetén szokták a dokik ajánlani a szexuális életet, hogy a szülés meginduljon.
Szerintem figyelj nagyon most magadra, nehogy koraszülés legyen a vége.
A szexet hanyagoljátok, bármilyen nehéz is betartani, a baba fontosabb most.
Mindenesetre az orvosnak említsd meg, ha mész legközelebb, de panasz esetén ne várd meg az időpontot, keresd fel soron kívül.
Méhösszehúzódás alatt, pláne, ha lyen hosszú, a baba oxigénhiányos állapotba kerülhet, ezért is kell a szülés alatt lehetőleg lazítani, célzottan lélegezni.
Vigyázz magatokra, és írj, mit mondott a doki.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!