Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a zuglói központi terhesgondozásról?

Figyelt kérdés

Januárban költöztünk zuglóba. Februárban kiderült, hogy a második kisbabánkat várom. Az orvosomtól április közepén megkaptam a papírt, hogy milyen laborvizsgálatokra van szükség. Voltam a védőnőnél, kiadta a kiskönyvet, és adott egy papírt, hogy milyen laborokat kell elvégezni, mást nem mondott. Én naívan - mivel ahol korábban voltunk, ott így volt - lementem a háziorvoshoz, ahol több órát ültem, hogy elkérjem a szükséges beutalókat, mire közölte, hogy ezeket a védőnő intézi. Oké. Felhívtam másnap a védőnőt, aki elnézést kért, hogy nem mondta, hogy zuglóban a központi terhesgondozóba kell elmenni, és ott adják a beutalókat... Rendben, felhívtam a terhesgondozót, ahol közölték, hogy ahhoz, hogy hozzájuk kerüljek, először látni kell egy nőgyógyásznak is, ahova kérjek időpontot, majd ő továbbít a terhesgondozó felé, persze akkor kérjek majd hozzájuk időpontot. Itt már kicsit kezdett elegem lenni az egészből... Minek a nőgyógyászatra elmenni, ha van saját orvosom, aki összeírta milyen vizsgálat szükséges, nekem csak a beutalóra volna szükségem. Rendben, felhívtam a nőgyógyászatot, de mivel nemrég költöztünk zuglóba, így még nem szerepelek a számítógépes nyilvántartásba, menjek be személyesen, és miután rögzítettek, akkor tudok időpontot kérni.

Aki már végigjárta mindezt, látja ennek a pozitív oldalát, a későbbiekben nem lesz ennyire bonyolúlt, mert őszintén szólva eddig nekem csak nagy bosszúságot okoz, hisz mennyivel egyszerűbb volt a korábbi kerületben, ahol a háziorvos megírta a beutalót, és azzal elmentem a laborba, majd az eredménnyel vissza az orvosomhoz. Nem beszélve, hogy veszélyeztetett terhesként, szigorú ágynyugalomra intve minden rendelésen órákat várjak, mert rendben, hogy van időpont, de mindenhol várakozni kell. Bocsi, kicsit hosszú lett, és lehet egy óra múlva miután lehiggadtam másként fogalmaznék...

2013. ápr. 24. 13:41
 1/1 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a másodikkal nem volt fogadott dokim,így az sztk-ba jártam mindig egy nőgyógyászhoz. Az első vizsgálat után automatikusan, ha megállapítják,hogy állapotos vagy,átküldenek a másik ajtóhoz,ami a terhesgondozás. Ott rögtön kifogják adni neked a beutalókat.Legalábbis nálam így volt,majd adnak időpontot a következő megjelenéshez. Magándokival nem tudom hogyan működik. Amúgy nekem itt soha nem kellett órákat várnom( am én is veszélyeztett terhes voltam),valóban nem tudnak adni addig időpontot,míg nem vagy a gépükben,ahhoz első alkalommal meg kell jelenj személyesen a betegfelvételnél.A későbbiekben minden simán fog menni,az eleje ennyire bonyolult náluk. :D
2013. ápr. 24. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!