Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nálatok is "rivalizál" any...

Nálatok is "rivalizál" anyòs?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de köszönöm, ha adsz tanàcsot.

Nemsokàra megszületik a kislányunk. 20 hetes terhes voltam, amikor eljöttünk anyòstòl, mert nagyon csùnyán összevesztek a párommal. Tudni kell, h amúgy sem volt sose felhőtlen a viszonyunk (egyszer majdnem sikerült rávennie páromat, h hagyjon el), szòval nem igazàn bìrom a fejét. Itt vagyunk a finishbe, miòta kibékültek párommal, mi jártunk le, mert ő egyszer volt csak kint segiteni amikor pakoltunk a házhoz, ahol lakni fogunk (akkor is pakolta szekrénybe ruháim, azt felét meg kidobàlta mondvàn h nem kell az már nekem). Nem is nagyon érdeklődött h mi van velem, csak akkor tette a fejét, amikor mi mentünk hozzájuk. Azt is csak azért, mert tudni kell, h őt nagyon foglalkoztatta, h nem lesz egészséges a pici, mert a 14. héten derült ki a terhességem, és addig dohányoztam, meg ittam alkoholt bulik alkalmábòl. De hàla Istennek, minden rendben van a picivel.

De nem is ez a lényeg.. Hanem, hogy érzem, h ùgymond versenyezni akar én anyummal. És màr előre tudom, h lesznek még ezekből konfliktusok. Én mindenben anyumra tàmaszkodok, az ő tanàcsait teljes mértékben megfogadom, és azt szeretném, ha ő járna hozzám mindennap. Anyòs ezt képtelen elfogadni, mert olyanokat mond sokszor, h a hajam az égnek àll. Osztogatja nekem a tanàcsokat, h nem kell mindenkinek àllandòan ott lenni babàzni, küldjem el őket.. Holott ők is ugyanúgy ott lesznek minden nap, mert már kijelentették, úgyh nem nagyon értem.

Meg tudom, h nàluk ez csak egy ideig fog tartani, mert már van 1 unoka, azzal is csak addig foglalkoztak, amìg pici volt, azòta jò, ha egy hònapba egyszer elviszik magukhoz, pedig csak tiz perc busszal. És, tudom h itt se lenne màsképp. Tudom, h csak arra hajt, h pici hozzá ragaszkodjon jobban.

Pròbàltam màr erről beszélni párommal, de nem igazán fűz semmit a dologhoz, úgy van vele, h én családom is jönni fog, övé miért ne.. Csak ő elfelejtett elég sok dolgot, amit én nem. Pl amikor eljöttünk onnan, előtte adtuk le a pénzt, anyja meg elköltötte, maradt kemény tízezer ftunk, és anyjât k*vàra nem izgatta. Én csalàdom segített mindenbe, itt laktunk anyumnàl, aki soha egy rosszat nem szòlt, pedig fele annyi pénzt nem adtunk neki oda, mint ő anyjànak, amikor ott laktunk.. Tesòm megcsinâltatta màsik hâzunkat, h tudjunk hol lakni ha megszületik pici.. Anyja semmit nem tett le az asztalra, azt még ő akar engem ellàtni tanàcsokkal.

Nagyon idegesìt, de nem szòlhatok semmit, mert akkor pàrom meg elkezdi én csalàdomba a hibàt. Múltkor is elkezdtem picit görcsölgetni, már rögtön hívta anyjàt, h mikor kell kòrházba indulni meg stb, mikor direkt mondtam, h nem rendes fàjás, csak joslò.. Nem szeretem amikor kioktat. Meg h neki mindenképp ott kell lennie szülőszobán h tudjon nekem segíteni, holott tudom, h tökre nem leszek rà kivàncsi. Elfelejti h van nekem is egy anyàm, aki fontosabb nekem, mint ő.

Ùgyh már előre félek, ha hazajövünk picivel. Én nem vagyok rà egyàltalàn kivàncsi, mert tudom h csak azért fog jönni h osztogassa a kéretlen tanàcsait (h kell büfiztetni, felvenni a picit stb). Nem is tudom h fogom tudni elviselni.. És az a legidegesìtőbb az egészbe, h nem küldhetem el, mert akk meg párom làzad fel, h miért vagyok ilyen szemét, h miért ő csalàdjàval bunkòzok..

Mégegyszer köszönöm, ha elolvastad, jòlesett kiírni magambòl, mert nincs senki, akivel megtudnàm beszélni..

2013. ápr. 18. 09:36
 1/8 anonim ***** válasza:
64%

Párod azért védi anyóst, mert Ő az Édesanyja. Akár milyen is legyen, Ő nevelte fel.

Anyósok nagyon hamar megsértődnek, ha az újdonsült anyukának a saját édesanyja fontosabb. Ami nevetséges, mert ennyi erővel a párod is tarthatná többre a te anyukád véleményét, de erre már nem gondolnak.

Úgy érzik kimaradnak valamiből, amiért nem az ő tanácsaikat fogadod meg, ezért gőzerővel kezdenek nyomulni. Csak az nem fér a fejükbe, hogy ezzel pont az ellenkezőjét érik el annak, mint ami a szándékukban állt.

Halkan jegyzem meg, hogy hamar rá fogtok unni arra, hogy valaki mindig sertepertéljen körülöttetek. Nem csak anyós, hanem a Te szüleid is egy idő után zavaróak lesznek, ha állandóan ott vannak.

Hidd el, ki fog alakulni ez. De ha mégsem, akkor fel lehet állítani szabályokat. Mondjuk heti 1-2x jöhetnek a szülők, egyik hétvégét anyósodéknál töltitek, másikat a Te szüleidnél, stb.

2013. ápr. 18. 09:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

biztos nem könnyű így...

nem akarok senkit se védeni, inkább, mint kívülállónak van néhány észrevételem, ha elfogadod:

ami normálisnak tűnik, hogy a párod a saját anyukáját hívja fel, hisz ő meg a sajátjában bízik jobban, mint anyósban :)

a szülőszobába meg épp elég lesz a párod, lehet, hogy őt is sok(k)nak fogod találni. nem kell oda népünnepélyt rendezni :)

hogy ki mennyit tud adni (anyagiak), az sose legyen mérce. nálunk is az én családom adott többet, ez pont eléggé fájó a páromnak (nem mondja, de látom), nem kell ezen versenyezni. valószinű, hogy ezért is lázad a párod, ha véletlenül rosszat szólsz a kedves anyósról.

anyós gondolom a tanácsaival akar 'kitűnni'.

elhiszem, hogy lefáraszt az okoskodásával, de legyen két füled - egyiken be, másikon ki.

ha határozott vagy, akkor anyós sem fog annyit dirigálni! :)

2013. ápr. 18. 10:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ketten vagytok a baba szülei nemcsak a párod, neked is van beleszólásod hogy ki legyen a szülőszobán. De sok helyen csak 1 mehet be. Ha anyós jönni akar csinálj programot a pároddal.
2013. ápr. 18. 10:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Tudom, h azért van ez, mert mégiscsak az anyja. Én ezt elfogadom, de tényleg elég sokszor kerültünk szar helyzetbe miatta, én nem tudom ezeket csak ùgy elfelejteni, tùllépni rajtuk. Mint pl amikor még csak tervbe volt baba, és ott laktunk, leoltotta fejünket, h mert ő nem fogja felnevelni meg stb.. És mindezt azért, mert màsik unokàt mondhatni h ő nevelte fel.. Most meg itt teszi nekem a szépet, holott akkor se örült amikor kiderült, h úton van a baba..

Én ezeket a dolgokat nem tudom elfogadni, mert tudom h jòformàn csak megjàtszàs az egész, mert 3 év múlva le fogja sz*rni mint másikat is.. Ez csak arra megy h én anyumnàl jobbnak tűnjön.. Mert tudom, h nem bír ő se engem, csak megjàtsza ezt a nagy szeretett.. De nem fogom magam hagyni, eddig mindig csak tűrtem és hallgattam pàrom miatt..

2013. ápr. 18. 10:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ne hagyd magadat! Tanácsot nem tudok adni, hogy hogyan csináld, de totál együttérzek veled, mert nekem is anyósgondom van.

Mi külföldön élünk és az első babámnál (most várom a másodikat, 15 hetes vagyok) jöttek a nagyszülők pár hétre. Anyukám 3 hetet volt itt, a fiam késett 2 hetet, így indítás lett belőle, de hiába az anyukám, nem jött be velem szülni. Szerintem ez egyedül a párodra és rád tartozik. Nem kell, hogy bárki is nézegesse - aki messzebb áll tőled - hogy milyen fájdalmon mész keresztül. És a születés boldog pillanatát oszd meg azzal, akit a legjobban szeretsz. A féjeddel. Ez egy intim pillanat, intim órák, semmi keresnivalója ott az anyósnak.

Írtad, hogy minden nap lesz majd valaki otthon veled a picivel. Hát szerintem is hamar eleged lesz belőle és én is inkább egy látogatási időbeosztást javaslok. Ha mindig ott van valaki, nem tudsz olyan közel kerülni a babádhoz, mert nem fognak egyedül hagyni, lehet hogy folyton kiveszik majd a kezedből vagy ami a legrosszabb az összes gyereknevelési próbálkozásodat leszólják. Csak azért írok ilyen negatívan, mert nálunk ez volt. Anyóssal 1,5 hétig voltam összezárva itt külföldön, már 3 nap után minden nap bőgtem miatta, de nem küldhettem el, hiszen nem volt hova. Tejem sem volt elég, valószínűleg a stressz miatt. Nem tudtam pihenni sem, mert ugye én keltem fel éjszakánként többször etetni, de napközben nem tudtam pihenni, mert amint a fiam elaludt arra a fél órácskára, anyóst kellett szórakoztatni.....

Most a második babám születése után nem lesz itt senki egy jópár hónapig. Pedig a kisfiam még csak 1,5 éves lesz, de én elhatároztam, hogy megoldom egyedül, nem kell segítség. Majd egymásra hangolódunk mi hárman nyugiban. A férjem meg úgyis sokat segít szabadnapjain.

Nekem sem hitt az elején a férjem anyóssal kapcsolatban. Ő igazából nem is veszi észre azokat a dolgokat, amik engem kiakasztanak. Tavaly nyáron amikor hazamentünk az 5 hós fiammal látogatóba, anyós rámtámadt, teljesen jogtalanul. Szerintem ekkor esett le a férjemnek a dolog és azóta sokkal jobban kiáll mellettem. De ezt is meg kellett érni, sok dolgot lenyelni addig.

Nehéz ez így, mert ugye az ember a jó kapcsolatra törekszik az elején, de az évek alatt felgyűlő sérelmek miatt igazából már lehetetlen új lappal kezdeni. Főleg ha az egyik fél egyáltalán nem akar változtatni.

Csak annyit tudok mondani, hogy kitartást! Próbáld úgy alakítani a jövőt a babával kapcsolatban, hogy legyen családi életetek hármotoknak és ne hagyd hogy azt az időt ami visszahozhatatlan és amit a legnagyobb boldogsággal kellene átélned bárki is elrontsa.

2013. ápr. 18. 15:33
 6/8 A kérdező kommentje:

Belegondoltam, és igazatok van, valòszìnűleg (ismerve magam) nem fogom bírni, h tényleg mindig ott van valaki körülöttem. Az első hetet amikor kijövünk majd kòrhàzbòl, pàrommal és picivel szeretnèm eltölteni, hisz utàna neki mennie kell dolgozni, nem leszünk sokat együtt. Csak megbàntani se akarok senkit, h odajön azt elküldöm.

De félek az első naptòl, mert tudom, h mki jönni fog, sőt màr ott fognak vàrni. Meg ezektől a "jò" tanàcsoktòl is félek (anyòs ebben a témàban leszerelhetetlen, mondja, ha kell, ha nem). De remélem, h párom veszi majd a lapot és leàllìtja. De megfogadtam, h én sem fogom hagyni magam.

2013. ápr. 19. 08:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem most is megmondhatod, hogy az első hetet csak a pároddal szeretnéd tölteni. A legjobb indok szerintem az, hogy pihenni szeretnél és megismerni egymást a babával, nyugalmat biztosítani neki. Ha most megmondod, nem kell később magyarázkodni annyit. Gondolom a kórházban is megnézik majd. Legyen nekik elég annyi. Meg különben is az első hetekben nem illik látogatni, mert mindenféle bacit kaphat el a baba. Ezt is mondhatod oknak! Ha meg úgy érzed, hogy szükséged lesz segítségre, elhívod anyukádat. Biztosan szívesen fog menni. De ne görcsölj rá nagyon, legyél határozott!

Kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd.

2013. ápr. 19. 12:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Arra is gondolj, hogy a sok nem kívánt látogató cseverésző ember nemcsak neked teher, hanem a babának is.
2013. ápr. 20. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!