Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítene nekem valaki, aki...

Segítene nekem valaki, aki ért a genetikához? (ikrekre való eséllyel kapcsolatos).

Figyelt kérdés

Ha nekem és a páromnak is van felmenője, akiknél ikertestvérek voltak, akkor ha jól tudom, nagyobb az esély ikerterhességre. Konkrétan nekem apai ági nagyapámnak volt ikertestvére, neki pedig szintén apai ágon az apukájának valamint a nagyapjának is.

Ilyen felmenőkkel mennyi az esélye annak, hogy ikreink lesznek? :) Tényleg csak a statisztikailag érdekelne, a gyerekvállalást még csak pár éven belül. Előre is köszi :)

2013. ápr. 17. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel mind apai ági szerintem nem sokat számít, hogy voltak ikrek a családban.
2013. ápr. 17. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Erre senki sem fog tudni százalékos arányban válaszolni.

Persze papírforma szerint nagyobb esélye van ikrekre annak, aki

- 30 feletti (nő)

- többedszer terhes

- volt már ikerterhes

- afrikai vagy europid származású

És olyanokat is olvastam már, hogy csak a kétpetéjűségre való hajlam öröklődik, és csak anyai ágon. Ennek sok ellenpéldáját láttam már, megjegyzem.

Nálunk a férjem távoli rokonságában voltak egypetéjű ikrek, és nekünk is egypetéjű ikreink lettek. A mi családunkban senki sem szült ikreket.

2013. ápr. 17. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

A lányomnak egypetéjű ikrei vannak. Sem a mi családunkban, sem a férje családjában nem voltak ikrek, pedig mindkét családot az ükszülőkig ismerjük.

Igaz, a lányom 35 évesen szülte őket. Előtte már volt két különböző korú gyereke.

2013. ápr. 17. 21:58
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Azt is szokták mondani, hogy a gyógyszer abba hagyása után 1-2. hónapban valószínűbb az ikrek. Bár fogalmam sincs róla csak hallottam.
2013. ápr. 17. 22:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Azért kérdeztem, mert úgy tudtam (tudtuk) hogy az ikrekre való "hajlam" öröklődik :)

Szívesen fogadok még más válaszokat is :)

2013. ápr. 17. 22:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Anyai ági mamámnak 2x volt ikerterhessége, mindkétszer kétpetéjű ikrei lettek. Apai ágon is vannak ikrek. Nekünk nem ikreink lettek (még). A férjem családjába is halmozottan fordul elő ikerterhesség. Szóval a lányunk jó eséllyel szül majd ikreket. :)
2013. ápr. 17. 22:18
 7/8 anonim ***** válasza:
10%
Egyedül az egypetéjű iker az ami örökletes lehet úgy mond, kétpetéjűek nem számítanak ilyen szempontból.
2013. ápr. 17. 23:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindkettőnk családjában egypetéjű, férfi-férfi ikrek voltak minden esetben.
2013. ápr. 18. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!