Belegondoltatok már, hogy mekkora zajban nő a magzat? Ha kibújik, akkor meg állandóan csendben kell lenni!
Már miért kell csendben lenni ha a baba megszületett???
Èppen ez az,hogy nem kell.Valami zugás moraj nyugodtan lehet,halkan szól a tv rádió beszélgetek,stb....
Ha megszokja a csendet,késöbb nem lessz képes pihenni,ha bármit meghall felébred.
Volt,hogy a lányom aludt a hálóban én pedig porszívóztam a nappalit.Stb.....
Persze direkt soha nem zajongtamés nem is zörgök most sem ha alszik a törpém...
19,5 hós most a tünde´rkém.Most is éppen alszik kb.még 10 percig.
Simán - évezredek óta kibírtuk :)
A magzat fontos fejlődési szakasza a fülek fejlődése és a hallás kialakulása. Enélkül nem fejlődne megfelelően az idegrendszere, az agya. Ha a magzatnak teljes csöndre lett volna szüksége, akkor a természet úgy rendezte volna.
A megszületett baba számára az, hogy azonnal hallja újra az anyukája szívverését, csökkenti a szülési stresszt, segíti abban, hogy a megszületés alatt történt lelki sérülések kisebb mértékben hassanak a tudatalattira és később, felnőtt korban a tudatra. Egyébként azért szokás mellre rakni a picit, mert az a legmelegebb és a legbiztonságosabb hely ilyenkor és a kaja is ott van (figyeld meg az állatokat - kibújnak és szinte azonnal cicire cuppannak, ez a túlélés feltétele). Amikor még hideg barlangokban és földbe ásott gödrökben laktak az emberek, csak az anya mellén volt biztonságban a gyerek. Ez olyan erősen támogatja a túlélési ösztönünket, hogy a dolog megfordult és lelki egészségünk érdekében kell(enne) anyuci mellén kipihenni a szülés fáradalmait.
Ami a későbbi zajokat illeti - minél jobban el van szakadva a gyerek a környezete hangjaitól, annál kevesebb információja lesz a világáról, ez befolyásolja a fejlődését és későbbi életét.
Off: én nem tudok elaludni semmilyen zajban, de még a legkisebb zümmögés is zavar: szüleim mindig gondosan ügyeltek arra, hogy amikor kicsi koromban lefeküdtem, akkor teljes csönd legyen a lakásban. A lányom a legnagyobb zsivajban is képes elaludni már most is, így pl. nem volt gond a beszélgetés vagy akár egy filmnézés a táborban, amikor is egy szobában voltunk mind a gyerekekkel. On
Azt hiszem, a zajok, hangok minőségével kell törődni többet. Ha pl. zene, akkor legyen olyan, ami finomítja, fejleszti a hallást. A lakásban ne a TV búgása legyen az alap hang, hanem az emberi beszédé. A konyhából ne veszekedést, hanem a fazekak csörömpölését lehessen hallani.
na mondjuk az én fiam mellett nincs csend.a minap tőle 3 méterre láncfűrésszel vágtak fát vagy fél órán át és úgy aludt mint a tej.mindig szól mellette tv,rádió,beszélgetünk és őt nem zavarja még alvás közben sem.azt szereti ha nyüzsgés van körülötte.
3 hetes kiscsávó anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!